Postbode rijdt achteruit man aan die straat oversteekt: slachtoffer (91) kritiek afgevoerd

Een 91-jarige man uit Diest raakte zwaargewond
Bollen Een 91-jarige man uit Diest raakte zwaargewond
Een 91-jarige man verkeert in kritieke toestand nadat hij woensdag in Diest aangereden werd door een postbode (52) die achteruit reed met haar auto van bpost. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Dat meldt het parket van Leuven.

De postbode uit Scherpenheuvel-Zichem kwam uit de richting van de Michel Theysstraat en draaide achterwaarts en tegen de richting de Ossekopstraat in. Ter hoogte van de parking van een bankkantoor reed zij een 91-jarige man aan. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond aan het hoofd.

De man uit Diest wilde waarschijnlijk net de straat oversteken. Hij verkeert in kritieke toestand. Zijn toestand wordt opgevolgd door een wetsarts, die aangesteld werd door het parket van Leuven.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert vlietinck

  Heb dit s'morgens meermaals aan de lijve ondervonden postbodes die de kranten rond brachten over het voetpad,tegen richting,geen richting aanwijzers een geluk dat er weinig of geen verkeer was.

 • Gunter Verleyen

  Een investering in een kleine optie "achteruitrijcamera" op de wagen had dit kunnen voorkomen maar ja, daar is geen budget voor nu de CEO opstapt moet er in de eerste plaats geld zijn voor zijn opstapPREMIE

 • Leon Vangenechten

  Postbode... een groot gevaar op de weg. Heb als fietser meermaals het fietspad moet verlaten voor postauto in tegenovergestelde richting, met daarna 1x opmerking van agenten "afstappen en op fietspad rijden" (sommige fietspaden liggen veel hoger dan autoweg)!

 • Robert DE REU

  OK de Postbode beging een verkeersovertreeding, die helaas niet goed is afgelopen, maar waarom haar rijbewijs voor 15 dagen inhouden of is er meer aan de gang, want anders begrijp ik het niet.Sterkte voor het slachtoffer en eventueel voor de Familie.

 • Nawara nawashi

  Postbodes moeten met een fiets rijden,hoeveel ongevallen moeten ze nu nog veroorzaken? S'morgens rijden ze met hun wagen van links naar rechts over de stoepen. Echt gevaarlijke gekken zijn het. Houden zich niet het minst aan de verkeersregels. Ze rijden met hun wagen tot tegen de brievenbus. Te lui om uit te stappen. Linker of rechter rijvak is voor hen hetzelfde. Vroeger was een postbode een minzaam mens, met zijn grote lederen tas.