Politie onderzoekt poging tot ontvoering van 9-jarige, maar “voorlopig geen elementen die verhaal staven”

Illustratie politie.
Bollen Illustratie politie.
Op Facebook circuleert een bericht waarbij een vader oproept om uit te kijken voor een man die geprobeerd heeft om een kind te ontvoeren. De politie bevestigt dat er een aangifte werd gedaan.

Vrijdag 20 december rond 16.20 uur zou een man met een monovolume geprobeerd hebben om een 9-jarig kind mee te sleuren in zijn wagen ter hoogte van de Ezeldijk, achter het woonzorgcentrum. Het kind kon zich tijdig losrukken en maakte zich uit de voeten.

De politie van de zone Demerdal bevestigt dat ze een aangifte binnenkreeg. “Het gaat om een kind dat in de buurt van een opvang was”, aldus hoofdcommissaris Jan Vanhauwere. “Een objectieve analyse van de feiten heeft op dit moment nog niets opgeleverd dat het verhaal kan staven.”

De hoofdcommissaris geeft mee dat er geen reden tot paniek is.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.