Politie controleert op drank en drugs in verkeer

Eén bestuurder probeerde de controle te “ontlopen”

DIEST-illustratie politiecontrole alcohol
Bollen DIEST-illustratie politiecontrole alcohol

Tijdens een verkeerscontrole gisterenavond onderwierp politie Demerdal-DSZ 415 bestuurders aan een alcoholcontrole op drie locaties. Twaalf bestuurders hadden teveel alcohol gedronken, zodat hun rijbewijs voor 3 of 6 uur werd ingehouden. Geen enkel rijbewijs moest op basis van alcoholgebruik onmiddellijk worden ingetrokken. Twee bestuurders reageerden positief op de drugstest; hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Drie personen waren in het bezit van drugs Eén bestuurder dacht ons te slim af te zijn en de controle te kunnen “ontlopen”.

Aan de Reppelsebaan te Molenstede (Diest) werd van 20.30u tot 22 uur 64 bestuurders gecontroleerd. Een 22-jarige man uit Beringen legde een positieve speekseltest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Bij hem zaten twee passagiers, alle drie hadden ze cannabis/hasj op zak. Er werden 3 pv’s voor bezit van drugs opgesteld. De politie schreef ook één onmiddellijke inning uit voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden.

In de Ernest Claesstraat in Zichem werden tussen 22 uur en 23.15 uur 136 bestuurders aan ademtest onderworpen. Een 47-jarige man uit Tessenderlo had ietsje te veel gedronken en liep een rijverbod van drie uur op. Een 33-jarige man uit Testelt kreeg een  inhouding van het rijbewijs voor zes uur omdat hij boven de toegelaten limiet bleek en kreeg ook nog een fiscaal PV omdat hij hier al zes jaar woont en nog met een wagen met Poolse nummerplaten rondrijdt. Een 32-jarige man uit Zoutleeuw legde een positieve speekseltest (drugs) af en moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.

Aan Schoonaerde in Schaffen (Diest) werden na middernacht 215 bestuurders aan ademtest onderworpen. Een 37-jarige vrouw uit Diest , een 28-jarige vrouw uit Tessenderlo, een 62-jarige man uit Diest, een 64-jarige man uit Diest en een 31-jarige man uit Leuven liepen een rijverbod van drie uur op.  Een 58-jarige man uit Kessel-Lo , een 48-jarige man uit Diest, een 45-jarige man uit Diest en een 45-jarige vrouw uit Diest kregen voor ze uur een inhouding rijbewijs.

Bestuurder probeerde de controle te ‘ontlopen’

Op het moment dat de politie er aan dacht om het controledispositief naar een vierde locatie te verplaatsen deed zich het volgende voor: Een bestuurder reed in de richting van de controle maar parkeerde zich zo’n 100 meter voor ons dispositief waarna hij wegliep. De agenten organiseerden onmiddellijk een zoektocht en vroegen bijstand van een speurhondengeleider van de federale politie. Politie zette het voertuig onder bewaking; vatten post aan de woning van de eigenaar van het voertuig (in Schaffen) en patrouilleerden in de buurt. Zo waren ze getuige van het feit dat bestuurder even later als passagier van een taxi passeerde op de plaats waar hij zijn voertuig achterliet.  Het ontvangstcomité van de politie stond echter klaar aan zijn woning. De man werd meegenomen naar het politiehuis waar hij positief scoorde op de alcoholtest. In overleg met het Parket te Leuven werden de nodige processen-verbaal opgeteld. Hij heeft er in elk geval ook toe bijgedragen dat de politieniet nog meer bestuurders aan een controle konden onderwerpen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.