Patrouilles te paard ingezet in Schaffen

De agenten te paard zijn ook een aanspreekpunt voor buurtbewoners.
Bollen De agenten te paard zijn ook een aanspreekpunt voor buurtbewoners.
De lokale politie Demerdal-DSZ krijgt vandaag steun van hun collega’s van de politie te paard, waar ze een toezichtspatrouille rijden in de omgeving van Schaffen.

Om de zichtbare aanwezigheid en de aanspreekbaarheid van de politie te verhogen, doet de politie zo veel mogelijk een beroep op de collega’s van de federale politie te paard. Binnen de mogelijkheden van hun beschikbaarheid rijden ze elke week wel een patrouille. Zo waren ze in 2019 22 keer aanwezig op het grondgebied.

De twee wijkcoördinatoren beslissen in onderling overleg, waar en wanneer er een patrouille te paard wordt ingezet. Zij zorgen bij aanvang voor een briefing van de ruiters. Hierbij krijgen zij algemene informatie over het gebied waarin zij patrouilleren en desgevallend bijkomende informatie met betrekking tot bijzondere aandachtspunten.

“Tijdens hun toezichtspatrouilles staan de ruiters in contact met onze interventieploegen zodat ze elkaar desgewenst kunnen ondersteunen bij een tussenkomst”, luidt het.

Na elke rit ontvangt de lokale politie feedback van de ruiters waaronder een gedetailleerd overzicht van de route die zij gevolgd hebben en een verslag hun vaststellingen. Wat in hun feedback steeds vooraan staat is de warme ontvangst door de buurtbewoners die hun aanwezigheid ten zeerste waarderen.