Op Dikketruiendag met de fiets naar De Pit

Klusjesman Eddy van Freinetschool De Pit had dinsdag een drukke dag in zijn fietsenatelier. “De leerlingen en leerkrachten waren allen met de fiets naar school gekomen op deze Dikketruiendag”, zegt directeur Ewoud Huls. “Eddy heeft voor de gelegenheid hun rijwiel een gratis nazicht gegeven. Van sommige fietsen moest de ketting worden gesmeerd, de banden opgepompt of het licht bijgesteld.”
Klusjesman Eddy gaf de fietsen van de leerlingen een gratis nazicht.
Bollen Klusjesman Eddy gaf de fietsen van de leerlingen een gratis nazicht.

“Het thema van Dikketruiendag was deze keer ‘Flandriens op de fiets’.  Wij zijn trouwens fervente fietsers”, zegt Huls. “De Pit kocht enkele jaren geleden zelf een eigen fietsenpark aan, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Voor de kleuters hebben we zo’n 40 driewielertjes, waarmee ze vrij kunnen rondrijden op de speelplaats. Voor de wat ouderen hebben we 30 fietsen en ook voor onze leraars hebben we negen volwassenenfietsen ter beschikking. Ze gebruiken die als een heuse bedrijfswagen om van de school mee naar huis te pendelen. Onze schooluitstappen doen we geregeld met de fiets. We gingen er zelfs mee op kamp in Sint-Truiden. Op deze manier levert onze school haar bijdrage aan het milieu.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.