Nóg een festival afgelast: te weinig belangstelling voor eerste Sunary Festival

Het festival was gepland op 24 augustus.
Sunary Het festival was gepland op 24 augustus.
Het Sunary Festival in Diest dat gepland was op 24 augustus is afgelast. “De kaartenverkoop bleef met 160 stuks ver onder de verwachtingen”, zegt organisator Guido Appeltans. “Als er geen belangstelling bestaat voor de mooie affiche die wij wilde presenteren, doen we de boeken liever dicht. Wie al een kaart had gekocht, krijgt zijn geld terug.”

Het festival zou op de Citadel gehouden worden. Op drie podia waren 24 dj’s voorzien in drie muziekgenres: house en techno, retro en urban. “We hadden artiesten die volle zalen trekken. Niels Feijen speelde op Tomorrowland. Enkele andere bekende namen zijn Jan Vervloet en Pat Krimson. Eén podium was voorbehouden aan acts uit Diest, onder meer PartyShakerz. We hadden een schitterende line-up en dat voor een inkom van maar 9 euro”, zegt Appeltans.

Het zou de eerste editie worden van Sunary, een organisatie van Sacrée Soirée. De feitelijke vereniging had naar eigen zeggen achter de schermen meegewerkt aan kleinere evenementen in Diest. Sunary had hun eerste grote evenement moeten worden.

“Acht maanden hadden we gewerkt aan de opzet. Een professioneel team zorgde voor de promotie. Toch waren tot op heden amper 160 kaarten verkocht, terwijl we gerekend hadden op 1.200 tot 1.500 toeschouwers. We houden er beter mee op”, zegt Appeltans. “Het ticketbedrijf EventSquare zorgt dat iedereen spoedig zijn geld terugkrijgt.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anna vandenberg

  Ge kunt niet gans je leven feesten, soms moet de gewone mens nog werken om eten te kunnen kopen.

 • pierre De Smet

  Ga morgen ook een festival organiseren en als ik genoeg inschrijvingen heb de boel afgelasten en het geld hou ik , kan dit zomaar ?

 • Edmond Dillien

  De affiche moet niet alleen mooi zijn, wat er op staat moet ook de moeite voor de verplaatsing waard zijn, he, België is nu al een festivalland bij uitstek en de vrije tijd die de festivalgangers hebben tussendoor moet er gewerkt worden om centjes te hebben voor de reeds besproken, nu al of nog steeds, goede en bekende festivals die ze nog gaan bezoeken, de trop is teveel, he.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Er zijn er veel te veel

 • Van Eersel Guy

  Zij die dachten een goudmijn te hebben aangeboord, eraan voor de moeite. En nu terug aan de slag