Nieuwe scholengroep 'Kinderkosmos' ziet het licht in spetterende show

11 lagere scholen in de regio bundelen krachten

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De scholen dragen elk hun zelfgebouwde raket naar de Grote Markt.
Tom Van de Weyer De scholen dragen elk hun zelfgebouwde raket naar de Grote Markt.
Met een indrukwekkende show op de Grote Markt heeft de nieuwe scholengroep 'De Kinderkosmos' zich voorgesteld aan het grote publiek. Het gaat om een fusie van elf lagere scholen, die hun administratieve krachten bundelen. 

Scholengroepen Spoor 7 en Kabadi besloten om vanaf 1 september samen op te gaan in 'De Kinderkosmos'. "Een samenwerking die er louter om praktische redenen gekomen is", zegt coördinerend directeur Danny Van Gelder. "De directeurs van onze elf scholen hebben elk hun eigen expertise. In plaats van met duizend taken tegelijk bezig te zijn, besloten we die expertises breed aan te wenden. Zo zal een directeur zich bijvoorbeeld toeleggen op zorg, en een andere op ICT — maar dus wel voor de hele scholengroep. Bovendien kunnen we ook onze boekhouding en administratie centraliseren."

"Voor de leerlingen verandert er eigenlijk niets", vervolgt Van Gelder. "De scholen behouden hun dagelijkse werking, hun naam en hun eigenheid. Wel dragen ze voortaan ook ons logo."

De leerlingen hadden zich verkleed als astronaut.
Bollen De leerlingen hadden zich verkleed als astronaut.

"We kozen voor een naam die verwijst naar de onmetelijke mogelijkheden die voor ons liggen", aldus nog Van Gelder. "Onze leerlingen moeten kunnen ontdekken en experimenteren om te groeien in het leven." En dus werd de nieuwe scholengroep ook gelanceerd volgens de kosmos-symboliek. Elke school bracht een zelfgemaakte raket mee, die dan voorgesteld werd op de pui van het stadhuis. En de leerlingen, die waren uiteraard verkleed als astronaut.

Coördinerend directeur Van Gelder inspecteert de raketten.
Tom Van de Weyer Coördinerend directeur Van Gelder inspecteert de raketten.

De toeschouwers kregen een heus toneelstuk voorgeschoteld. Eigenlijk moest een paracommando met een parachute landen op de Grote Markt, om daar dan een banner met de nieuwe naam te ontvouwen. Maar dat liep zogezegd mis. Als redder in nood kwam er plots echter een rallywagen aangereden om het spandoek alsnog te overhandigen. Daarop werd de naam onthuld met het nodige vuurwerk, en werd het spandoek aan een raket bevestigd en de lucht in getakeld. Ondertussen praatte 'oppermaarschalk' Van Gelder de show met een hoog cabaretgehalte aan elkaar. En tot slot dansten de honderden leerlingen nog in groep.

De nieuwe scholengroep telt nu 2.400 leerlingen. Het gaat om Het Minnepoortje (Assent), De Vlindertuin (Averbode), Sint-Jan en de Kleuterschool Deurne (Diest), Voorzienigheid en de Wijngaardschool (Diest), Warandeschool (Diest), De Notelaar (Kaggevinne), 't Scholeke (Molenbeek-Wersbeek), Ons Wereldje (Okselaar), OLV (Scherpenheuvel), Den Hulst (Testelt) en De Zonnebloem (Waanrode).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.