Nieuwe kindergemeenteraad succesvol aangesteld

Dit is de nieuwe kindergemeenteraad
Bollen Dit is de nieuwe kindergemeenteraad
Deze week legden alle verkozen kindergemeenteraadsleden de eed af op het stadhuis. En ook de kersverse kinderburgemeester Dea van school De Pit werd officieel aangesteld.

De afgelopen twee weken brachten alle kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar hun stem uit voor twee vertegenwoordigers van hun school. Alle stemmen werden geteld en vervolgens was het tijd voor de bekendmaking van de nieuwe kindergemeenteraadsleden. Dat zijn Mathijs (De Pit), Dean en Ela (GBS Schaffen), Ferre en Sem (GBS Deurne), Paulien en Josephine (GBS Molenstede), Jan Samuel en Gust (KSD Sint), Annabel en Fran (KSD Voorzienigheid), Flo en Kaan (De Kleine Prins), Robbe en Louis (Klaver 3 Schaffen) en Wout en Felix (Klaver 3 De Vleugt).

“De Kindergemeenteraad zal vier keer per jaar samenkomen om onder andere te werken rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in Diest”, zegt schepen van Jeugd, Rick Brans (Open Diest). “Ze zullen zelf een evenement op poten zetten, gaan samen op uitstap en kiezen twee concrete acties waarrond ze willen werken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.