Nathalie Binnemans van ‘De Stoffenschuur’ is vriendelijkste handelaar van Diest

Nathalie Binnemans geeft haar klanten graag goeie raad. Daar wordt ze voor beloond.
Bollen Nathalie Binnemans geeft haar klanten graag goeie raad. Daar wordt ze voor beloond.
Nathalie Binnemans van De Stoffenschuur in Diest is verkozen tot Vriendelijkste Handelaar van de stad Diest. Cachet Silhouette en Talentenboom Kinder- en gezinscoaching achtervolgen haar op de tweede en derde plaats. De prijs wordt uitgereikt door handelsgids.be. 

Wanneer we Nathalie zien, wordt algauw duidelijk waarom zij de prijs in de wacht sleept. Goedlachs en gemotiveerd staat ze ons te woord. “Dit is superleuk, maar ik vind klantvriendelijkheid eigenlijk heel normaal”, vertelt ze. “Ik vind het belangrijk om een goed contact te hebben met mijn klanten en hen te helpen waar ik kan.”

Raad geven

Nathalie baat een stoffenwinkel uit. De onderneemster ziet zichzelf niet als verkoopster, maar eerder als een raadgeefster voor haar klanten. “Ik ben pas blij wanneer mijn klanten naar buiten gaan met hetgeen ze nodig hebben”, zegt ze lachend. Voor haar is de prijs een mooie erkenning. De passie voor het ondernemerschap werd haar met de paplepel ingegeven. “Ik ben omringd door zelfstandigen. Mijn man en andere familieleden zijn ook zelfstandigen. We hebben niets anders gekend”, gaat ze verder.

Reclamebudget

Om verkozen te geraken diende Nathalie zich in te schrijven voor de wedstrijd maar moest ze ook de hoogste scores krijgen van haar klanten, iets wat haar duidelijk lukte. De winnaar krijgt een extra reclamebudget van 600 euro voor de website van handelsgids. Wie de tweede, derde en vierde plaats haalde, kreeg 300 euro.