Myriam Parys voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van stad Diest

Myriam Parys (44) is tijdens de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe algemeen directeur. Parys woont in Leuven en is licentiate politieke wetenschappen (KUL). Ze behaalde bijkomend een Master in Public Administration aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam en een Master in Europees Recht (VUB).
Myriam Parys wordt de nieuwe algemeen directeur.
repro BOLLEN Myriam Parys wordt de nieuwe algemeen directeur.

Parys startte haar loopbaan bij het Instituut voor de Overheid van de K.U. Leuven, waar zij onderzoek verrichtte naar hervormingen bij overheden in binnen- en buitenland. Daarna was ze organisatieadviseur van de stad Mechelen en werkte ze als consulent bij Idea Consult, waar ze gemeenten zoals Roeselare, Aalst, Hoeilaart en Tremelo begeleidde bij de optimalisatie van hun interne werking. Momenteel is ze raadgever Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken op het kabinet van de Vlaamse viceminister-president. Ze onderhandelde mee het decreet Lokaal Bestuur en andere regelgeving voor de lokale besturen. Parys heeft een uitgebreide ervaring in overheidsmanagement, vakbondsonderhandelingen, stedenbeleid en binnenlands bestuur. Wanneer zij in dienst treedt, wordt nog vastgelegd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.