Meisje (5) dat nipt gered werd van verdrinkingsdood aan beterhand

Het vijfjarig meisje dat woensdagnamiddag bijna verdronk in het recreatiedomein de Halve Maan is aan de beterhand. Rond 16 uur merkten redders de drenkelinge op en haalden haar op het droge. Het kind had het bewustzijn verloren en de redders begonnen meteen aan de reanimatie. Bij aankomst van het mugteam was het kind weer bij bewustzijn.

"Het meisje was alleen aan het spelen in het recreatiebad, op een kleine afstand van haar papa die niet in het zwembad zat", zegt domeinbeheerder Ria Schepmans. "Mogelijk stak ze ongemerkt over naar het grotere bad, waar ze in het diepe gedeelte terechtkwam. Gelukkig liep het vrij goed af. Het meisje en haar vader werden naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een nachtje ter observatie moest blijven. Nu is ze aan de beterhand."


Helaas is dit niet de eerste bijna-verdrinking die ze meemaakten bij de Halve Maan. "Twee jaar geleden haalden onze redders ook een drenkeling uit het water. Een kleine onoplettendheid is voldoende om het kind te laten ontsnappen aan het zicht van de ouders. Woensdag waren er ongeveer 1.500 bezoekers, wat niet veel is, en waren er zes redders aan het werk. Ervaring leert ons dat het net op die momenten is dat zo'n incidenten gebeuren. Als er meer volk is, gaat dat gepaard met meer sociale controle", aldus Schepmans. (KBG)