Maurits Vande Reyde stopt als voorzitter Jong VLD

Maurits Vande Reyde (32) stopt als nationaal voorzitter van Jong VLD. Vande Reyde stond twee jaar aan het hoofd van de jongerenbeweging van Open Vld. "Ik heb gekozen om mijn termijn niet te verlengen tot de verkiezingen. Het is tijd voor verjonging."

Vande Reyde, die beroepshalve economisch adviseur is, gaat vanaf nu meer tijd vrijmaken voor zijn stad Diest. Hij geeft lezingen op scholen om de politiek dichter bij jongeren te brengen en hen politiek bewust te maken. "Het is het tenslotte de jeugd die de toekomst maakt. Met politiek kan je dingen in beweging zetten en mensen inspireren."


Hij overweegt om volgend jaar op de lijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Je hoeft evenwel geen politieke functie te bekleden om vernieuwing te brengen. Ik heb een kanaal op YouTube waarop ik politieke onderwerpen voor jongeren duidelijk maak. Met dit middel bereik ik hen vlotter dan met een zetel in de gemeenteraad. Met Christophe De Graef hebben we overigens een sterke kopman voor de verkiezingen."


Van zijn stad wil Vande Reyde een toeristische trekpleister maken. "Het is één van de mooiste kleine steden van West-Europa, al kennen veel mensen Diest nog niet. Met een Instagrampagina proberen we Diest te promoten. Graag zou ik veel inwoners betrekken bij de opmaak van die pagina." De Antwerpenaar Hans Maes volgt Vande Reyde op als nationaal jongerenvoorzitter van de partij. (VDWT)