Mannen roven appartement van onderburen leeg terwijl die op vakantie zijn

De correctionele rechtbank in Leuven waar de twee zich moesten verantwoorden.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de twee zich moesten verantwoorden.
De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee mannen veroordeeld tot achttien maanden en een jaar cel voor het leegroven van een appartement in Diest. Ze sloegen toe toen de onderburen met vakantie waren.

Een van de mannen woonde in het appartementsblok en wist dat de onderburen op vakantie waren. De beklaagden vernielden in de nacht van 18 op 19 december 2016 de deur van de flat om binnen te dringen. Ze ontvreemdden nagenoeg alles wat ze konden dragen, van meubels tot huishoudtoestellen.

Ze droegen de gestolen goederen van de eerste verdieping naar het gelijkvloers. Daar werd de omvangrijke buit ingeladen in een lichte vrachtwagen. Een buurvrouw werd gealarmeerd door het lawaai en verwittigde de politie. De dieven hadden voordien al kopers gevonden voor de meubels en de toestellen.

De rechtbank tilde zwaar aan het leegroven van het appartement. “De feiten hebben een enorme impact op het veiligheidsgevoel van de gedupeerden”. 

Ook diefstal bij ex-partner

Beklaagde Danny K. werd voorts vervolgd voor diefstal bij zijn ex-partner op 30 april 2017 in Grobbendonk. Hij ging aan de haal met haar inboedel en ontvreemdde onder meer een bankkaart. Daarmee ging hij 460 euro afhalen aan een automaat.

“De beklaagde deinst er niet voor terug om de goederen en de bankkaart van zijn ex te stelen en nadien geld met deze bankkaart af te halen. Hij werd al veroordeeld voor feiten van slagen en verwondingen. Tijdens zijn voorlopige hechtenis werd hij tweemaal in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Beide keren kwam hij deze voorwaarden niet na”, aldus de rechter. 

Danny K. kreeg 18 maanden cel en 1.600 euro boete. Zijn kompaan is ook niet aan zijn proefstuk toe. Hij kreeg een jaar cel en eveneens een boete van 1.600 euro. Het aandeel van twee andere beklaagden werd niet bewezen, zij kregen de vrijspraak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.