Lions Club houdt tweede eendjesrace op de Demer

De Lions Club en Volvo Rutten schenken aan de winaar een wagen.
Tom Van de Weyer De Lions Club en Volvo Rutten schenken aan de winaar een wagen.
De populaire eendjesrace op de Demer wordt opnieuw gehouden op zondag 23 juni tijdens het stadsfestival Supermercado. “We willen opnieuw de positieve sfeer opwekken die er was bij de heropening van de Demer”, zegt de organiserende Lions Club Diest.

De eendjesrace werd voor het eerst gehouden tijdens de officiële opening van de Demer op 4 september 2016. Die dag dobberden 12.228 eendjes mee. Het was bedoeld als eenmalige stunt, maar de reacties waren zo lovend dat de Lions Club besloot een heruitgave te organiseren. “Dit kunnen we op geen beter moment doen dan tijdens het zuiders stadsfestival Supermercado”, zegt Benoît De Ceunynck van Lions Diest. “In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni is er een grote beleving in de stad. Het was tijdens Supermercado in 2016 dat we een groot deel van de eendjes hadden verkocht. Met de race willen we opnieuw de positieve sfeer van toen opwekken en publiek naar Diest lokken.”

Voor vijf euro kan je -  vanaf 31 maart - een eendje kopen bij 80 handelaars. Behalve gele kan je nu ook blauwe en rode kopen. Ze vormen de drie kleuren van de vlag van Colombia, dit jaar het thema van Supermercado.

Dit jaar zijn er gele, maar ook blauwe en rode eendjes te koop, de kleuren van de Colombiaanse vlag.
Tom Van de Weyer Dit jaar zijn er gele, maar ook blauwe en rode eendjes te koop, de kleuren van de Colombiaanse vlag.

Wiens eendje als eerste over de finish vaart op de Kaai, krijgt net als vorige keer een Volvo V40, geschonken door Volvo Rutten, ter waarde van 26.260 euro. De tweede prijs is een elektrische fiets.

De race wordt gehouden zondag 23 juni om 15 uur in de Demerstraat en de aankomst is op de Kaai aan de Paardentrap. De opbrengst gaat naar de projecten van de Lions Club: de vzw’s De Bremberg en Martine Van Camp.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.