Lichaam aangetroffen vlakbij station Diest

BELGA
Langs de spoorweg in Schaffen, vlakbij het station van Diest, is gisterenavond een lichaam aangetroffen naast de treinsporen. Dat meldt Infrabel, infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. De politie kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak. Door de vondst werd het spoorverkeer tussen Hasselt en Diest onderbroken.

Het stoffelijk overschot werd omstreeks 21.15 uur aangetroffen door spoorwegpersoneel naast de spoorlijn, net voor het station Diest, komende uit de richting van Zelem en Hasselt. Het is nog onduidelijk hoe het stoffelijk overschot daar terecht is gekomen en hoe de persoon overleden is. Hulpdiensten waaronder brandweer en politie kwamen ter plaatse, gevolgd door het technisch labo. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of dit om een tragisch personenongeval gaat of dat er kwaad opzet mee gemoeid is. Over de identiteit van het slachtoffer is momenteel nog niets gekend.

Een trein die vanuit Hasselt onderweg was naar Antwerpen, met twaalf passagiers aan boord, moest door de vondst stoppen. De passagiers aan boord van de trein worden met een bus geëvacueerd. 

"Er zullen ook vervangbussen worden ingelegd tussen Diest en Hasselt en een deel van het treinverkeer wordt omgeleid via Sint-Truiden en Landen, naar Leuven", zei Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, gisterenavond. "Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer zal kunnen hernemen. Mogelijk zal dat pas in de ochtend het geval zijn.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sanne Vermeulen

    Waarom kan de trein niet gewoon voorbij?

  • Gregory De mot

    Hierdoor pas pm 01.30 thuis gisteren...