Kruispunt afgesloten voor nieuwe rioleringswerken

Aquafin gaat vanaf maandag nieuwe riolering leggen onder de parking van een appartementsblok in de Koningin Astridlaan. Het kruispunt met de Sint-Jansstraat wordt tijdelijk afgesloten.

"Vorig jaar heeft Aquafin in de appartementen onderzoek gedaan naar de afwatering", zegt schepen van openbare werken Bart Stals (DDS). "Die blijkt in erg slechte staat te zijn. Bij hevige regen stonden de leidingen onder druk en veroorzaakten wateroverlast. Aan de achterkant van drie woningen van het appartement wordt een nieuwe rioolbuis gestoken."


De werken sluiten aan bij rioleringswerken die begin deze maand voltooid werden in de naburige Mariëndaalstraat en de Nicolas Welterstraat. "Daar is een nieuwe collector aangelegd, waarop de riolen achter het appartementsblok worden aangesloten", zegt Stals. "Er komt ook een nieuwe collector in de Sint-Jansstraat."


Het kruispunt wordt tot half november afgesloten voor verkeer. Er geldt een omleiding via de Welterstraat, die tijdelijk dubbele richting wordt, en de Rozengaard, die tijdelijk van rijrichting verandert. De Wolvenstraat blijft nog steeds dubbele richting. De werken starten op maandag 18 september en zouden 4,5 maanden duren.


De betrokken bewoners hebben een nieuwsbrief gekregen en ontvangen een vergoeding voor erfdienstbaarheid. (VDWT)