Kerststallententoonstelling in Allerheiligenkapel

De kerststallententoonstelling in Diest
Geert Mertens De kerststallententoonstelling in Diest

El Salvador, Venezuela maar ook Italië, Polen en Frankrijk. Van zowat alle windstreken zijn de kerststalletjes in de Allerheiligenkapel afkomstig. Deken Felix Van Meerbergen begon jaren geleden al met de tentoonstelling “Het begon met een uit de hand gelopen passie om kerststallen te verzamelen”, luidt het. “Het werden er steeds meer en van overal in de wereld.”

Heel wat inwoners uit de stad dragen ook hun kerststalletje bij. “Sommigen hebben hun kerststalletje zelf gemaakt, anderen hebben het gekregen of geërfd.” De tentoonstelling loopt nog tot en met 5 januari. De toegang is gratis maar je kan wel een vrije gift geven.

Een sfeerbeeld van Cera Christmas Tour in Diest
Geert Mertens Een sfeerbeeld van Cera Christmas Tour in Diest
Een sfeerbeeld
Geert Mertens Een sfeerbeeld

Zaterdag vond de eerste dag plaats van Cera Christmas Tour. Ook op zondag kan je er nog terecht. Op de Grote Markt en de Kaai staan talloze kraampjes met allerlei producten. In het stadsmuseum De Hofstadt loopt ook een uitzonderlijke tentoonstelling van ‘s lands bekendste voedingsfotograaf Tony Le Duc.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.