Exclusief voor abonnees

Katia en Katrien kampen met helse pijnen na plaatsing ‘bekkenbodemmatje’: “Alsof er prikkeldraad in mijn lichaam zit, maar wij worden niet serieus genomen”

Katia wil koste wat kost het implantaat laten verwijderen, ook al moet ze daarvoor naar de VS. “Mijn levenskwaliteit is ondertussen zo laag dat ik ten einde raad ben”.
Bollen Katia wil koste wat kost het implantaat laten verwijderen, ook al moet ze daarvoor naar de VS. “Mijn levenskwaliteit is ondertussen zo laag dat ik ten einde raad ben”.
Twee weken geleden raakte bekend dat de 700 Australische vrouwen die farmareus Johnson & Johnson voor de rechter sleepten, gelijk kregen van de rechter. Die vrouwen ondervonden stuk voor stuk zware, medische problemen na het plaatsen van een ‘bekkenbodemmatje’, een implantaat om vrouwen te helpen bij incontinentie of bij verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen. “Hoe is het mogelijk dat de implantaten tot vandaag bij Vlaamse vrouwen geplaatst worden, zonder enige uitleg over mogelijke gevolgen?”, reageren Katrien Weytjens en Katia Vanonckelen, twee vrouwen uit Diest die zelf zo een implantaat lieten plaatsen en hierdoor heel ernstige, medische problemen ondervinden. “Wij worden niet serieus genomen.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yelene dekann

  Heb al 11 jaar zo'n matje en nooit problemen mee ondervonden,hangt allemaal af van de dokter die het plaatst,ik ben hierover goed geïnformeerd en tot op heden ondervind ik enkel maar voordelen, gedaan met de incontinentie en ik plas zoals de dokter toen zei weer als een jong meisje

 • MYRTHE PASS

  Ik heb reeds 20 jaar matjes na een dubbele liesbreuk. In mijn linker lies hebben ze het preventief gestoken. Een kijkoperatie was toen ook al mogelijk, maar omwille van het feit dat ik nog kinderen kon baren kreeg ik een klassieke operatie. Via een kijkoperatie kon men die matjes niet inbrengen. Uiteindelijk heb ik geen kinderen gekregen. Ik heb nog een jaar na de operatie lichte pijn gehad, maar dit is normaal na een operatie.

 • Tamara Stommelinck

  Hier idem in 16/10/2016 geopereerd, ik kon niet na de operatie niet meer zitten staan en nauwelijks stappen, ik had helse pijn, de dokter wimpelde mij af zij had haar werk goed gedaan!? Via huisarts nr andere dokter 7/3/2017 opnieuw operatie maar er kon weinig hersteld worden wegens vergroeiing tot nu leef ik ondanks zware med. nog steeds met hevige pijn, de dokters weten na verschllnd beh geen raad meer, ik leer met de pijn te leven, maar mijn leven is totaal veranderd had ik dit maar geweten

 • Christel Smet

  Ik heb dit ondertussen al 19 jaar en nog geen dag spijt van gehad dat ik dit heb laten doen. Als je bij het minste hoestje kletsnat rondloopt is dit niet leuk. Ik ben heel tevreden van de uroloog die het bij mij heeft gedaan, dank u.

 • Jef Vercammen

  Ik ben een man en heb jaren geleden een matje laten plaatsen wegens dubbele liesbreuk. Na 4 jaar klachten - pijn en het gevoel dat er een brede riem te vast was aangespannen in mijn onderbuik, gewoon om gek van te worden - werd ik buitenhoond bij de verantwoordelijke specialist. Hulp gezocht in UZA waar ik wel ernstig werd genomen, na een “corrigerende” operatie - niet verwijderen van - en een behandeling met Neurontin waren mijn klachten op 3 weken verdwenen.