Jongeren betrapt op ketamine, huiszoekingen leveren bezwarend materiaal op

Bij de huiszoekingen trof politie nog bezwarend materiaal aan
Bollen Bij de huiszoekingen trof politie nog bezwarend materiaal aan

Op regelmatige tijdstippen brengt de politie, naast de reguliere patrouilles, ook medewerkers in burger in een anoniem voertuig op het terrein. Op basis van de beschikbare informatie hebben zij in het bijzonder aandacht voor locaties waar af en toe overlast vastgesteld wordt.

Maandag voerden zij zowel in Scherpenheuvel-Zichem als in Diest verschillende controles uit. Omstreeks 16 uur viel hen, op het wandelpad aan de Verversgracht in Diest, het gedrag van twee jonge mannen op. Bij controle bleek het dat de twee personen duidelijke tekenen vertoonden die wezen op het gebruik van verdovende middelen.

Het betrof een 18-jarige en een 17-jarige uit Diest. Bij de fouille werd een kleine hoeveelheid ketamine aangetroffen. Daarop werden ze van hun vrijheid beroofd en overgebracht naar het politiehuis in Diest. Bij de huiszoekingen werd nog bezwarend materiaal aangetroffen dat zou kunnen wijzen op dealen. Het parket van Leuven bevestigde de arrestatie. Dinsdag werden zij in de namiddag respectievelijk bij de onderzoeksrechter en de jeugdrechter in Leuven voorgeleid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.