Jaarcursus tot natuurgids in het Webbekoms Broek

Het Bezoekerscentrum Webbekoms Broek organiseert een jaarcursus natuurgids, in samenwerking met Natuurpunt Diest en Regionaal-Landschap Noord Hageland. De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan de helft natuurexcursies in het Webbekoms Broek en de Demerbroeken. Ze worden gespreid over een heel jaar, zodat de cursisten de natuur in elk seizoen leren kennen. 

Tijdens de cursus krijg je heel wat inhoudelijke achtergrond, van dieren en planten tot landschappen, van ecologie tot natuurbeheer. Je doet de basisvaardigheden op om groepen te begeleiden en hen vol verwondering naar de natuur te laten kijken. Wie nadien praktijkervaring opdoet en bijscholing volgt, kan een gidsenbadge van Natuurpunt ontvangen. 

De eerste bijeenkomst is op 4 mei 2019 en de cursus eindigt op 4 april 2020. Alle activiteiten vinden plaats op zaterdag van 9 tot 12 uur in het bezoekerscentrum Van het Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovelaan. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Inschrijven kan via deze link: https://www.natuurpunt.be/agenda/opgelet-nieuwe-data-cursus-natuurgids-diest-31011
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.