Het schooltje van Molenstede gaat vrijdag weer open

De GBS Molenstede is nog steeds afgesloten
VDT De GBS Molenstede is nog steeds afgesloten
De gemeentelijke basisschool van Molenstede is asbestvrij verklaard en mag dus vrijdag gewoon weer de deuren openen. “Alle geplande lessen en activiteiten op het schooldomein vinden plaats zoals voorzien”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

De gemeentelijke basisschool van Molenstede was sinds woensdag gesloten. Bij de verbouwingswerken zouden er asbesthoudende partikels zijn vrijgekomen. Na controle bleken er inderdaad sporen van witte asbest, de meest voorkomende vorm, te zijn op de buitenspeelplaats. Uit voorzorg sloot het stadsbestuur het schooltje en werd er elders opvang voorzien. 

Er werd door een gespecialiseerde firma overgegaan tot reiniging van de zone op het schooldomein,  die aangegeven werd volgens het rapport van de asbestdeskundige. Na de reiniging werden opnieuw stalen genomen door de asbestkundige. “Uit de resultaten blijkt dat het schooldomein volledig asbestvrij is”, zegt burgemeester De Graef. “Het domein werd dan ook vrijgegeven.” 

Vanaf vrijdag zal het schooltje dus weer open zijn. Kinderen die met vragen zitten, worden opgevangen door het leerkrachtenteam. En burgers kunnen met hun vragen terecht bij de preventiedienst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.