Herinrichting en onderhoudswerken Turnhoutsebaan (N127) starten maandag

De omleiding als gevolg van de werken aan de Langeberg
RV De omleiding als gevolg van de werken aan de Langeberg
Vanaf maandag 16 september starten de werken op de Turnhoutsebaan (Langeberg). De weg wordt voor het doorgaand verkeer volledig afgesloten. Er is een westelijke omleiding via Zichem en Scherpenheuvel en een oostelijke omleiding langs Engsbergen en Schaffen. 

Met deze grondige herinrichting van de Turnhoutsebaan investeert Wegen en Verkeer in veiligere gewestwegen voor wie er fietst, de bus neemt of er met de auto rijdt. Zowel de boven- als onderbouw van de Turnhoutsebaan wordt volledig aangepakt en vernieuwd. “De scherpe bocht krijgt een nieuwe curve zodat hij minder gevaarlijk wordt. Er komen veilige, vrijliggende fietspaden langs beide kanten van de weg en nieuwe bushaltes aan het kruispunt met de Citadellaan en aan de splitsing met de Turnhoutsebaan. De stad Diest vernieuwt tegelijk de riolering langs het volledige traject van de herinrichting Turnhoutsebaan.”

De herstellingswerken aan de Turnhoutsebaan bestaan uit het wegwerken van oneffenheden tussen de betonplaten van het wegdek. De oneffenheden veroorzaken geluidshinder voor de buren en omwonenden. Wegen en Verkeer zal de betonplaten ‘fijnfrezen’. “Dat betekent dat we het bovenste laagje beton eraf schrapen, waardoor de oneffenheden tussen de betonplaten verdwijnen. Wegen en Verkeer zal ook de verzakte waterslikkers, die ook geluidsoverlast veroorzaken, in het wegdek vernieuwen en verstevigen.” 

Meer informatie over de omleidingen en werken vind je wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-en-onderhoudswerken-turnhoutsebaan-n127-diest. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.