Grote sportmarkt overspoelt binnenstad

De sportclubs uit Diest stellen hun sport voor tijdens het evenement.
Foto Bollen De sportclubs uit Diest stellen hun sport voor tijdens het evenement.
De Diestse binnenstad is zaterdag voor het eerst het toneel van een grote sportmarkt van de sportdienst en Bloso. Op de Grote Markt en in de aanpalende straten vinden zo'n zestig gratis sportactiviteiten plaats.

Duiken in een aquarium, boogschieten in de historische Hallezaal, katapultschieten, kooivoetballen: zaterdag kan het allemaal in Diest. Er zijn ook enkele spectaculaire attracties, zoals een death ride, avonturenpiste en basejump. Voor de allerkleinsten stellen de stad en Bloso een kleuterzone op met onder meer springkastelen, strandtrampoline en kinderdisco.


"We proberen nog een strandzand naar de binnenstad te krijgen, zodat de bezoekers ook beachvolleybal kunnen spelen", zegt Christa Vanrompay van de sportdienst. "Zo'n twintig Diestse sportverenigingen zullen hun sport voorstellen aan het grote publiek en pogen de bezoekers warm te maken voor een proefles of lidmaatschap in hun club. Er staan ook verscheidene infostanden van Logo Oost-Brabant opgesteld, zoals een rooktent, een promilleparcours en een stand rond valpreventie. Op de Grote Markt voorzien we de hele dag aantrekkelijke sportdemonstraties."


De sportdienst in Diest en Bloso willen met het laagdrempelige sportevenement meer mensen aansporen om te gaan sporten en gelijke sportkansen aanbieden aan iedereen. De scholengroep Sint-Jan stelt haar speelplaatsen in de Peetersstraat en de Mariëndaalstraat ter beschikking als parkings voor de bezoekers. Iedereen kan gratis sporten van 11 tot 18 uur. (KBB)