Geen gordel en gsm-gebruik levert tal van boetes op

Politie hield een verkeerscontrole aan de Omer Vanoudenhovelaan
Bollen Politie hield een verkeerscontrole aan de Omer Vanoudenhovelaan

Politie Demerdal DSZ hield dinsdag een verkeerscontrole aan de Omer Vanoudenhovelaan in Diest. Achtentwintig bestuurders die geen autogordel droegen werden bekeurd. Elf bestuurders werden betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. Eén bestuurder droeg geen autogordel én gebruikte zijn gsm en de politie betrapte een gordelloze bestuurder die beschikte over een vervallen keuringsbewijs van zijn wagen.

Een 20-jarige vrachtwagenbestuurder uit Jette maakte geen gebruik van de gordel,  testte positief op het gebruik van drugs en reed met een voertuig waarvan de banden versleten waren.

Een verbolgen moeder, die met gierende banden vertrok nadat ze een bekeuring kreeg omdat haar kindje los op de achterbank zat, mag zich aan een extra bekeuring verwachten omdat ze hierbij haar voertuig amper onder controle had en haar snelheid totaal niet aangepast was aan de omstandigheden.

Verder schreef politie nog één fiscaal PV voor een Nederlander die al enige tijd in België woont maar nog met een Duitse nummerplaat rijdt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.