Eerste Burger King van het Hageland opent in Diest

Het restaurant staat langs de Leuvensesteenweg 110, op het kruispunt met de Reustraat.
Tom Van de Weyer Het restaurant staat langs de Leuvensesteenweg 110, op het kruispunt met de Reustraat.
Op de Leuvensesteenweg heeft de eerste Burger King van het Hageland de deuren geopend. Het is de derde Burger King in Vlaams-Brabant, na de twee vestigingen langs de snelweg in Heverlee. 

Het is ook nog eens het eerste restaurant in België dat is gebouwd in de zogenaamde ‘paviljoen’-stijl. Als je binnenkomt plaats je je bestelling op een scherm. Als je eten klaar is, haal je het af bij de balie. Bij de twee ‘freestyle’-automaten kan je 100 verschillende soorten combinaties van frisdranken mengen. Binnen is plaats voor 120 gasten, op het terras buiten kunnen 40 klanten zitten. Er is ook een binnenspeeltuin en drive-in. 

“Ik begon als 15-jarige jobstudent bij een concurrerend restaurant in Eindhoven, waar ik me had opgewerkt tot manager”, zegt franchisenemer Bobby Nathoe. “Intussen woon ik al 19 jaar in België. In Sint-Truiden baat ik de brasserie Coffee & Deli’s uit. Toen Burger Brands zijn oog op Diest had laten vallen, zag ik mijn kans om filiaalhouder te worden van een hamburgerrestaurant.”

Zaakvoerders Bobby en Shirley met hun personeel.
Tom Van de Weyer Zaakvoerders Bobby en Shirley met hun personeel.

Burger Brands Belgium investeerde 1,2 miljoen in Diest. Het heeft de voorbije twee jaar in België al 25 Burger King-restaurants neergezet. Verdere uitbreiding volgt in Brussel en Gent én in september openen nog twee restaurants in Leuven en Hasselt.

55 personeelsleden

De stad Diest verwelkomt de Amerikaanse keten met open armen. “Er is werk voor 55 personeelsleden die allen uit Diest en omgeving komen. Zolang ze passen binnen het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid zijn nieuwe zaken welkom op de Leuvensesteenweg”, zegt schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde (Open Diest). 

Het decreet houdt voorwaarden in om zich te vestigen, zoals oppervlakte en productcategorie. Diest wil hiermee beletten dat de toegangsweg naar de stad volgebouwd wordt met kleding- en schoenenwinkels die de kleinhandelaars in het centrum concurrentie zouden aandoen.  

“Ketens moedigen we niettemin aan om naar onze handelskern te komen”, zegt Vande Reyde. “Deze trend is al bezig in andere steden. IKEA, dat bekend werd door zijn baanwinkels, opent steeds meer filialen in stadscentra. Kledingketen River Woods heeft zich onlangs in ons centrum gevestigd. We zorgen voor een gezond en divers aanbod aan winkels. Wie in Diest komt, vindt de plaatselijke ondernemers met hun unieke winkel naast de gekende merken als H&M. Over tien jaar zien we hopelijk deze diversiteit in onze handelskern. Er zijn enkele mooie panden beschikbaar.”    

De Burger King op de Leuvensesteenweg is elke dag open van 10.30 tot 23 uur en de drive-in is open tot middernacht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Soraja Salluyts

    Mijn complimenten hebben ze zekerst. Ze zijn 3 euro goedkoper dan de mc Donalds en eten is veel beter dan die van de mc Donalds en meer variantere keuze en lekkere milkshake ik ga liever naar burger King top zaak