De Biertempel breidt uit met B&B

Jan Van Roey in zijn bed and breakfast in het pand naast het biercafé.
Foto Bollen Jan Van Roey in zijn bed and breakfast in het pand naast het biercafé.
Café De Biertempel aan de Grote Markt opent begin maart de bed & breakfast De Mout. "Sinds de Demer is opengelegd leeft de horeca weer op", zegt uitbater Jan Van Roey. "Met de B&B proberen we nog meer toeristen naar het centrum te lokken."

Van Roey baat al 23 jaar café Het Haasken uit, zoals het bij veel mensen nog bekend staat. "Het contract met mijn vaste brouwerij is recent verlopen. Ik nam van de gelegenheid gebruik om een heel eigen kaart samen te stellen met 170 verschillende bieren. Sinds begin dit jaar heb ik de naam toepasselijk veranderd in De Biertempel."

Rustieke karakter

De zaak is inmiddels dubbel zo groot geworden. Twee jaar geleden kocht Van Roey het aanpalende pand. "Vroeger was dit jeugdcafé Plaza. De bovenverdieping heb ik helemaal laten inrichten tot B&B en de zoldering is terug opengelegd. De eiken nokbalken hebben we gezandstraald om het rustieke karakter van het pand te benadrukken. Kunstenaar Ward Nijs uit Edegem heeft er muurschilderingen gemaakt met een stadzicht van Diest en de Michel Theysstraat."


De gasten kunnen logeren in twee kamers: Halster of Koper. "Beiden zijn aan 120 euro voor twee personen, inclusief ontbijt. Dat is niet goedkoop, maar De Mout is wel de meest centraal gelegen B&B van de stad, en ook de enige dat zich boven een café bevindt."


De gasten parkeren op een vrijgehouden parking in de Michel Theysstraat, op 200 meter afstand. "Parkeren is wel het enige minpunt", geeft Van Roey toe. "Het ontbijt wordt elke ochtend opgediend in cafetaria Chocolat in de Ketelstraat om de hoek. "Boekingen zijn er nog niet, want de website moet nog online komen. De Mout zal ook gepromoot worden door de toeristische dienst van de stad."


(VDWT)