Culinaire happening Diest Sma(a)kt

Tijdens de Week van de Smaak laat de Diestse horeca zijn culinaire vakmanschap zien. Zaterdag 18 november kan je op de Grote Markt van 12 tot 20 uur de 'smaak van morgen' komen beleven. Maak kennis met de eetgewoonten en producten van de toekomst. Je krijgt de kans om insecten te proeven. 'Would be chef' Sven Ornelis en auteur Steffi Vertriest leggen uit hoe het eten van morgen eruit zal zien. Lokale handelaars bieden hun producten aan. Kok Felix Alen serveert reepensen. Er zijn ook sushi's en verschillende foodtrucks. Ook de 'smaak van gisteren' wordt niet vergeten. In het Stadsmuseum De Hofstadt loopt nog tot 26 november de tentoonstelling 'Boter bij de vis', over wat de pot schaftte tijdens de Eerste Wereldoorlog. Femma Diest maakt een nostalgische oorlogssoep. De toegang tot 'Diest Sma(a)kt' is gratis. Consumpties zijn te betalen aan de standhouders. Het volledig aanbod van evenementen is te verkrijgen bij Toerisme Diest, Koning Albertstraat 16a, www.toerismediest.be. (VDWT)