Exclusief voor abonnees

Benji Commers (KFC Diest): “We moeten waakzaam blijven voor de laatste”

Duel tussen Jarne Laureys (Aarschot) en Benji Commers (rechts).
Guy Meurs Duel tussen Jarne Laureys (Aarschot) en Benji Commers (rechts).
Na de deugddoende derbyzege in Aarschot trekt KFC Diest morgen weer met het nodige vertrouwen naar het veld van hekkensluiter KVW Zaventem. Daar zou het in principe niet fout mogen lopen voor het Warandeteam, maar een ploeg in degradatienood durft al wel eens een tandje extra bij te zetten.

“Het is niet omdat we in Aarschot gewonnen hebben dat het morgen zomaar vanzelf zal gaan”, waarschuwt Benji Commers. “KVW Zaventem staat nu wel laatste, maar het is toch een team met de nodige kwaliteiten. We kennen er ook nog een paar spelers. Op een goeie dag zouden ze ons wel eens pijn kunnen doen. We moeten dus waakzaam blijven.”

Hopelijk is de mindere periode nu achter de rug. “We hebben na de winterstop een wisselvallig parcours afgelegd”, beseft Commers. “We hebben onszelf een paar keer de das omgedaan. Gelukkig heeft Kampenhout ook een paar cadeaus uitgedeeld, waardoor we nu nog maar drie punten achterstaan. We hebben nog een onderlinge confrontatie in het verschiet, dus in theorie hebben we het allemaal zelf nog in handen. Of Rhodienne ook nog een te duchten concurrent wordt? Kijk, de situatie is duidelijk: Rhodienne is een zeer stevig geheel, maar als wij hen nog over ons laten springen, verdienen we het niet om kampioen te worden. De strijd, de goesting en de wil om te winnen gaan de komende weken doorslaggevend zijn. Er zijn nog acht matchen te spelen en er zullen zeker nog wel ergens een paar verrassende uitslagen vallen. Dat mag bij ons niet meer gebeuren.”

Die strijdlust was alvast weer aanwezig in Aarschot. “Het hoeft niet altijd mooi te zijn”, meent de Diestse aanvoerder. “Liever op die manier met 0-1 winnen, dan mooi voetbal te brengen en de match uiteindelijk nog verliezen. Er is inderdaad veel gepraat de voorbije weken. De trainer vraagt de nodige tactische discipline. Daar moeten wij als spelers mee omgaan. De opgelegde taken moeten uitgevoerd worden. Intussen is de rust teruggekeerd en de motivatie binnen de groep is nog altijd groot. Na KVW Zaventem volgen met Liedekerke en Grimbergen straks alweer twee kleppers. We kunnen ons morgen dus zeker geen misstap veroorloven.”