Balletschool Josée Nicola geeft jaarlijks recital in CC Den Amer

De Koninklijke Balletschool Josée Nicola presenteert haar jaarlijkse recital op 3, 4 en 5 mei in CC Den Amer in de Nijverheidslaan. Na een jaar hard trainen staan de leerlingen te popelen om te laten zien wat ze kunnen.
Zowel de jongere als oudere leerlingen geven een recital.
Balletschool Josée Nicola Zowel de jongere als oudere leerlingen geven een recital.

De allerkleinsten tot 10 jaar beelden een verhaal uit van een kleine man die slapeloze nachten beleeft. De oudere leerlingen geven een dansende interpretatie van schilderkunst. Klassieke werken van Monet, Magritte en Michelangelo en de Belgische kunstenaar Patrick Ceyssens worden een tableau vivant. In het tweede deel van het recital worden dansvormen van jazz tot klassiek getoond.

De choreografieën werden gemaakt door Christof Kenes, Els Torbeyns, Jill Simons, Lynn Reydams, Yane Beckers en gastdocente, Annie Bernard. Voor de moderne dans en jazz zijn de choreografieën van Charlotte Moureau, Kim Baten en Steffi Maggen.

‘De kleine man die niet slapen kan’, wordt vertoond op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei, telkens om 20 uur. ‘Tableau vivant’ wordt getoond op vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei, telkens om 14 uur. Tickets kosten 16 euro (tableau vivant) en 12 euro (voor het kinderrecital) en zijn te verkrijgen op www.kdbjn.be.

Wie interesse heeft in dans kan een kijkje komen nemen in de balletschool zelf begin september. De lessen gaan door de Eduard Robeynslaan 29A.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.