Asbestkundige doet opnieuw controle in GBS Molenstede

De gemeentelijke basisschool van Molenstede.
Vanessa Dekeyzer De gemeentelijke basisschool van Molenstede.
De reinigingswerken op het schooldomein GBS Molenstede zijn voltooid. Momenteel volgt opnieuw een controle door de asbestkundige. 

De gemeentelijke basisschool van Molenstede is sinds woensdag gesloten. Op een van de stalen tijdens de controles op het schooldomein werden sporen van witte asbest gevonden, meerbepaald op de buitenspeelplaats. De school werd intussen gereinigd. “De reinigingswerken werden uitgevoerd door een gespecialiseerde firma in de zone die aangegeven werd volgens het rapport van de asbestdeskundige”, legt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). “Nu volgt opnieuw een controle door de asbestdeskundige. We wachten de resultaten hiervan af en informeren zo snel mogelijk over de stand van zaken. Om de openbare veiligheid te verzekeren, zal de school pas vrijgegeven worden wanneer er uitsluitsel is dat de omgeving veilig is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.