75 jaar Bevrijding: Diestse ooggetuigen

75 jaar bevrijding Diest
RV 75 jaar bevrijding Diest
De stad Diest herdenkt de 75 jaar herwonnen vrijheid met een filmvoorstelling in de Aula Geertrui Cordeys op het Begijnhof. Hier toont Raoul Dirix in samenwerking met het CC Diest ongezien beeldmateriaal over de Bevrijding van Diest. 

De film brengt verhalen van ooggetuigen en oud beeldmateriaal samen tot een uniek verhaal. Dat een naam niet alles zegt, bewijzen de verschillende getuigenissen over gruweldaden in de dagen voor, tijdens en na de Diestse Bevrijding. Een unieke kans om door de ogen van burgergetuigen dit stukje geschiedenis te herbeleven.

“Als scholenstad willen we deze donkere bladzijde van onze geschiedenis niet verloren laten gaan, maar ook meegeven aan onze volgende generaties”, zegt Geert Cluckers (DDs), schepen voor Cultuur en
Erfgoed. In de naastgelegen foyer kan je een kleine tentoonstelling bewonderen van de Vrienden van het Stedelijke Museum en Archief.” 

De filmvoorstelling vindt plaats op zaterdag 16 november van 10 tot 16 uur. Doorlopend kan je gratis een bezoekje brengen in de aula Geertrui Cordeys in de Infirmeriestraat. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.