"Zo'n 100 verzoeken per dag sinds Temptation Island"

DYLAN AERTS (25) START WEBSITE OM ALS PERSONAL COACH ONLINE ADVIES TE GEVEN

Dylan Aerts.
Foto Bollen Dylan Aerts.
Het afgetrainde wasbordje van Dylan Aerts (25) heeft al heel wat kijkers van Temptation Island doen watertanden. De verleider uit Kaggevinne krijgt sinds de reeks begon zo'n 100 verzoeken per dag. "Er zitten pikante voorstellen bij, maar ik krijg vooral vragen van mensen die ook zo'n gespierd lichaam willen." Dylan weet munt te slaan uit zijn bekendheid. Vanaf 1 april start hij zijn eigen site om online persoonlijke training te geven.

Sinds de eerste aflevering van Temptation Island op Vijf, barsten Dylans Facebook en Instagram uit hun voegen. "Mijn aantal vrienden en volgers is verdubbeld in die vijf weken. Op Facebook zit ik aan 4.500, op Instagram aan 2.100. Elke dag krijg ik 100 nieuwe berichten, van jongeren die grote fan zijn van het programma tot vrouwen die aangebrande foto's sturen. Ik krijg seksuele aanzoeken op het lachwekkende af, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen."

Online coaching

Uit al die berichten onthoudt Dylan de vragen hoe hij aan die kathedraal van een lichaam komt. "Ik gaf eerder al adviezen aan mensen die reageerden op mijn foto's. Dankzij Temptation Island zit ik in een flow die kansen schept." Zijn baan als leerkracht LO bij Sportwerk Vlaanderen heeft hij opgegeven om zich helemaal toe te leggen op persoonlijke begeleiding. "Dat blijf ik doen bij fitnessclub Fit2Function en ik kan het prima combineren met de online coaching die ik zal geven vanaf 1 april. Werk zal ik genoeg hebben want er zijn al veertig aanmeldingen."

Trainingsschema en dieet

Op zijn website www.coach-dylan.work kunnen geïnteresseerden hun mailadres ingeven. "Ik stuur hen een formulier waarop ze gegevens invullen over hun sportachtergrond, eetgewoonten, fysieke toestand en wat ze willen bereiken met de training. Op basis daarvan stel ik een trainingsschema en een dieet samen. Via live chatsessies bespreek ik met de klant het verloop. Eventueel nodig ik de klant uit bij Fit2Function in Diest of ga ik bij hem of haar thuis. Er moet wel een sterke motivatie zijn om resultaat te boeken. Wie dit alleen maar doet om mij eens te ontmoeten is eraan voor de moeite", zegt hij stellig.

Gastoptredens

Naast zijn werk als personal coach wordt hij ook gevraagd voor gastoptredens. "Voor deze week ben ik twee keer geboekt, in een winkel en in een club in Geel. Dat schuift aardig, al noem ik liever geen bedragen."


Aan de belangstelling die zijn optreden als realityster heeft teweegbracht moet Dylan nog wennen. "Als ik ergens ben met vrienden, wijzen ze mij erop dat ik word nagestaard. Het gefluister achter mijn rug begint me stilaan op te vallen (lacht). Vaak spreken jongeren me aan voor een handtekening of vragen ze of ik vrienden wil worden op Facebook. Op de markt in Hasselt werd ik aangeklampt door een groep van zes jonge vrouwen. Dat hoort er allemaal bij, zeker."