‘Wielemie’ postuum eerste ereburger van Diest

De oorkonde van het ereburgerschap wordt overhandigd aan Mariekes ouders, Odette en Jos.
Bollen De oorkonde van het ereburgerschap wordt overhandigd aan Mariekes ouders, Odette en Jos.
Tijdens de gemeenteraad donderdagavond kreeg Marieke Vervoort, postuum, het ereburgerschap van Diest. De gemeenteraad keurde unaniem goed. ‘Wielemie’ wordt hiermee de eerste ereburger van Diest.

Op dinsdag 22 oktober overleed Marieke Vervoort na een lang gevecht tegen een progressieve spierziekte. “Haar sportpalmares is er eentje om fier op te zijn. Daarom alleen al verdient zij het ereburgerschap dubbel en dik”, aldus burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

De oorkonde van het ereburgerschap werd overhandigd aan Mariekes ouders, Odette en Jos. Het koppel kwam arm in arm naar voor in de raadzaal om dankbaar de oorkonde in ontvangst te nemen. De leden van de gemeenteraad gaven hen een staande ovatie.

De oorkonde voor Marieke Vervoort.
Bollen De oorkonde voor Marieke Vervoort.

Tijdens de hele zitting bleef een kaars, uiteraard rood met wit - rood is de kleur van Marieke - branden ter ere van The Beast from Diest. “Marieke, een geboren en getogen Diestenaar, heeft niet alleen op Diest een grote indruk gelaten, maar op heel de wereld. Ze is een voorbeeld voor veel mensen die het moeilijk hebben vanuit hun medische of sociale situatie, omdat ze steeds in het leven bleef geloven en hoe moeilijk het ook was, een doel voor ogen bleef stellen. Zij heeft geschiedenis geschreven.”

Bollen
Bollen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • An De Potter

    Jammer dat ze dit niet heeft geweten. Moest al veel eerder gebeurd zijn. Eigenlijk kreeg ze tijdens haar leven veel te weinig respect en waardering, net als Peter Genyn trouwens. Momenteel een van de strafste atleten die België rijk is en toch wordt daar geen aandacht aan besteed. Je moet die mensen eens bezig zien op training en op wedstrijd. Dat is pas afzien!

  • Richard Tolenaars

    De eerste gedachte toen ik dit las was 'waarom niet eerder voor deze uitzonderlijke sportvrouw?"