Dierenbescherming dient klacht in tegen Tom&Co

Dierenspeciaalzaak Tom&Co in Ronse ligt onder vuur op Facebook. Volgens 'Stop T&C Renaix' wordt heftig tekeer gegaan tegen de uitbaters van de zaak. Zo zijn er foto's te zien van dode vissen en een dood konijntje dat in een diepvriezer ligt.

Volgens de Facebookpagina zijn er nog zaken gebeurd die niet door de beugel kunnen. Volgens winkelverantwoordelijke Michael Bert is de pagina uit wraak opgericht door een gewezen werkneemster, die de zaak enkele maanden geleden verliet. "De foto's heeft ze inderdaad hier genomen", geeft Bert toe. "Eén is van dode vissen. Maar dat kwam doordat een pomp van één van de aquaria het begeven had, zodat het water ijskoud werd en de vissen stierven. Een andere foto is die van een dood konijntje. Wel, dat diertje was hier twee dagen voordien gekocht. Blijkbaar was het ziek en gestorven. De koopster bracht het diertje terug in een kartonnen doosje. Omdat we de doodsoorzaak wilden weten, hebben we het in de diepvries gestopt om het dan later te kunnen meegeven aan de leverancier", voegt Bert er nog aan toe.

Achter de pagina gaat J.V. schuil. Lucie Van Wittenberghe van de Dierenbescherming gelooft haar en dient klacht in. "Ik geloof haar", reageert Lucie. "Ik ben er al een paar keer geweest en vond dat het er veel te warm was. Ik heb dan ook aangedrongen dat ze airco plaatsten. Maar dat kon blijkbaar niet en J. heeft me beloofd dat er nog fotomateriaal zal komen om te bewijzen dat er wat schort aan de uitbating van Tom&Co", voegt Lucie er nog aan toe. (MDVR/TVR)