Wegdek E313 komt omhoog door de hitte: schade aan meerdere wagens

Het wegdek kwam bijna 20 centimeter omhoog.
Joris Stevens (FB) Het wegdek kwam bijna 20 centimeter omhoog.
Levensgevaarlijke taferelen gisteravond op de E313 in Diepenbeek richting Antwerpen. Daar kwam het wegdek omhoog door de hitte. Meerdere wagens raakten daardoor beschadigd.

Het asfalt kwam ook onverwacht omhoog. Zo plots dat minstens tien voertuigen niet konden anticiperen. Zeker één bestuurder zag zijn voorbanden kapot springen door de felle klap.

De wegpolitie snelde ter plaatse en zette beide rijstroken meteen af. Er werd een omleiding voorzien. Intussen is het wegdek weer hersteld.
109 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • repoman slegers

  Thomas Buick, even googlen en je ziet dat Nederland veel meer kilometers heeft aan snelwegen dan Belgie dus niet zomaar wat roepen

 • Wouter Kennes

  In plaats van een compleet arbitraire autokeuring zouden ze beter een wegenkeuring invoeren.

 • Roger Cooks

  Tja... i.p.v. het belastinggeld te gebruiken voor wat het zou moeten dienen (goede wegen), worden hier de goedkoopste materialen gebruikt want "mijnheer" moet ook een stevig stuk van de koek krijgen. In Nederland is het blijkbaar wél mogelijk om perfecte wegen aan te leggen, maar daar hebben ze dan ook geen zes regeringen vol incompetente zakkenvullers.

 • Thomas Buick

  Vince. Nogmaals, Nederland heeft veel minder KM wegen én meer inwoners. Ze hebben dus simpelweg meer geld voor onderhoud van de wegen. Dat ophemelen van NL begint de spuigaten uit te lopen, daar loopt het nl. ook vol met incompetente politici. Wat betreft dat verhaal van Amerika: dat is ook erg selectief want in het overgrote deel van dat land zijn de wegen zelfs naar onze normen ondermaats.

 • ingrid grieten

  Als er geen verkeersbord van het type A13 stond of staat moet men de wegbeheerder in gebreke stellen en kan men alle opgelopen kosten op hem verhalen. Als bewijs kun je mooi de bijgeplaatste foto gebruiken. Weersomstandigheden spelen hierin geen rol aangezien het slechts over 1 obstakel gaat en niet meerdere van dezelfde aard over een langer traject.