Trio onderhield plantage, maar ze zijn niet “de Escobar van de cannabis”

Themabeeld
REUTERS Themabeeld
Vanmorgen moesten drie Limburgers zich komen verantwoorden bij de Hasseltse rechter omwille van hun aandeel bij een cannabisplantage in Diepenbeek. Een 29-jarige man uit Zonhoven was de hoofdverantwoordelijke, ook zijn 26-jarige zus uit Diepenbeek en een 36-jarige man uit Ellikom zorgden af en toe voor een helpende hand.

De Zonhovenaar gaf alle feiten toe en vertelde hier niet fier op te zijn. “Het was een moeilijke periode voor mij en ik had financiële problemen. De plantage klonk erg verleidelijk. Uiteraard heb ik er spijt van, maar het is gebeurd. Nu heb ik een eigen appartement, werk en plannen als zelfstandige. Ik kan de tijd niet terugdraaien, maar dit zal niet meer gebeuren”, beloofde hij. De man uit Diepenbeek kende de Zonhovenaar via het vissen. “Ik ben eens mee geweest en dat had ik niet moeten doen. Intussen ben ik oud genoeg om te weten dat dit niet juist is.” De vrouw, een moeder van vijf kinderen, vertelde eveneens dat ze haar leven terug wou opbouwen. Er werd voor alle drie een celstraf van veertien maanden gevraagd, eventueel met uitstel.

Bij de advocaten was de wens te horen om mild te zijn met de strafmaat. “Dit is niet de Escobar van de cannabis”, vertelde raadsman Bert Vanmechelen over de helpende hand. Voor de Zonhovenaar werd een straf met uitstel gevraagd, de andere twee hopen op opschorting. Vonnis op 30 november.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.