Tientallen processen-verbaal opgesteld voor vandalisme tijdens praesesverkiezingen

Onder meer deze brievenbus moest er na een fuif aan geloven
rv Onder meer deze brievenbus moest er na een fuif aan geloven
De afgelopen weken heeft de politie verschillende meldingen gekregen van vandalisme tijdens de praesesverkiezingen op de campus in en rond Diepenbeek. De studentenpolitie van de zone Limburg Regio Hoofdstad stelt momenteel tientallen processen-verbaal op.

Tijdens de praesesverkiezingen werd er veel meubilair op de festivalweide vernield door de studenten. Eén van de studentenverenigingen startte daarop een online meldpunt, waar studenten die meer informatie hadden over eventuele verdachten, dit konden melden. Hier kwam enorm veel reactie op. De studentenpolitie stelde op basis van die info al tientallen processen-verbaal op. “Alle informatie die wij ontvangen, wordt uiteraard eerst nauwkeurig gecheckt,” aldus de studenteninspecteur. “Maar op dit moment ziet het ernaar uit dat we minstens een tiental feiten kunnen oplossen.”

Onderzoek

In de meeste gevallen gaat het om feiten van vandalisme of beschadigingen die op de weide zelf gebeurd zijn. Maar ook een aanrijding met vluchtmisdrijf op de parking van het terrein van de verkiezingen en de vernieling van een brievenbus in de Rooistraat zullen vermoedelijk via het online meldpunt opgelost worden. “In de loop van de komende weken worden verschillende studenten waarvan wij een vermoeden hebben dat ze iets met de feiten te maken hebben, verhoord. In deze onderzoeken kruipt enorm veel tijd, maar we willen hiermee vooral een signaal geven aan de studenten. Vernielingen of andere strafbare feiten blijven ook op de praesesverkiezingen niet onbestraft.” Burgemeester Rik Kriekels benadrukt intussen dat 95 procent van de studenten zich wel gedraagt. “Het zijn die enkelingen die het voor iedereen verpesten. Hen willen we dan ook aanpakken, zodat de praesesverkiezingen voor iedereen aangenaam blijven.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.