Streetracer haalt politie in... tijdens achtervolging van andere snelheidsduivel aan 190 km/uur

Toon Royackers
Tijdens verkeerscontroles heeft de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad afgelopen weekend vier straatracers betrapt. In Diepenbeek slaagde één snelheidsmaniak erin zelfs de politie in te halen... terwijl die met een achtervolging bezig was van een andere laagvlieger.

Omstreeks half twee zondagochtend zag een politiepatrouille een auto tegen hoge snelheid inhalen aan de Boudewijnlaan. De agenten besloten meteen de achtervolging in te zetten. Ze haalden daarbij snelheden tot 190 per uur, waar 120 toegelaten is. Tot hun eigen verbazing werd de politie tijdens die achtervolging nog eens ingehaald ook. Dat bleek een andere straatracer te zijn, die even zijn wagen kwam testen. Beide bestuurders werden uiteindelijk aan de kant gezet. Eén van hen bleek onder invloed van alcohol én drugs. Omdat zijn wagen niet verzekerd was, werd die prompt in beslag genomen. 

Op de Trichterheideweg in Hasselt betrapte de politie nog een bestuurder die 140 reed... waar vijftig toegelaten is. Ook hij kon aan de kant gezet worden. Op de Sint-Truidersteenweg in Herk-de-Stad liepen twee racende bestuurders tegen de lamp. Eén wagen haalde 140 per uur, de andere 180 per uur, waar slechts 70 toegelaten is. 
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • isabel da silva

  Meer dan 30 km te snel : voertuig in beslag nemen en verbeurd verklaren want gebruikt als een wapen . Zal veel meer invloed hebben dat die flut strafjes van de politierechters .

 • Linda Maes

  Hopelijk worden die wagens in beslag genomen. Dat is een van de tere plekken van die streetracers.

 • Joske Keyre

  Tja, geef ze een plaats om te racen: daar is een circuit zoals Zolder voor. Alleen mag je daar niet veel rijden en omdat je op circuit rijdt moet je een aparte verzekering nemen. Nu ja, in veel gevallen wordt snelheid als de grote boosdoener gezien terwijl dat niet zo is. Maar de snelheden die hier gehaald worden zijn er wel ver over en dus wel een probleem.

 • Piet Van Buggenhout

  In mijn vrij gewone en niet al te dure wagen zit een GPS die vrij goed bijna overal de maximale snelheid aangeeft en een systeem waarmee ik met 1 druk op een knop een bepaalde snelheid als limiet kan instellen. Wat ik nu manueel doe (aflezen en op de knop duwen) zou zonder grote aanpassingen of programmeerkunde automatisch kunnen. Enig nadeel: overheid zou een hoop boetes mislopen.

 • Mario Adams

  Tja...aan 50 km/u zal je de politie niet inhalen, want heb nog geen enkele politiewagen gezien die zich aan die snelheid houdt!