PXL'ers weer de markt op met bouwmateriaal

Patrick Arduini, Claudio Carracoi, Dieter Machiels en Nick Vandereyken.
Foto Borgerhoff Patrick Arduini, Claudio Carracoi, Dieter Machiels en Nick Vandereyken.
De uitvindingsdrang van PXL-studenten met een studentenonderneming kent geen grenzen. Na een magnetisch bouwpotlood, een drankenhouder en tal van andere producten komen vier bouwstudenten nu met een breekmes met ingebouwd potlood.

EazyTools: onder die naam richtten Patrick Arduini, Claudio Carracoi, Dieter Machiels en Nick Vandereyken onlangs een eigen 'small business project' op. Sinds kort is hun eerste product op de markt: de pencil blade, een breekmes dat tegelijkertijd ook als potlood gebruikt kan worden.


"Het principe is eigenlijk heel simpel: de ene kant van het product gebruik je als breekmes, maar in de achterzijde hebben we een plat potloodstukje aangebracht, dat ook makkelijk vervangen kan worden door een nieuw potloodje. Op die manier heb je je breekmes én je potlood altijd samen en kan je niet een van de twee vergeten, ook niet als je bijvoorbeeld op een ladder staat. Het ideale product dus voor vergeetachtige bouwvakkers en klussers", zegt Patrick Arduini.

Succes?

"Het valt nog even af te wachten of dit product even succesvol zal worden als het magnetische bouwvakkerspotlood van twee jaar geleden, maar aan de inzet en ondernemingszin van de studenten zal het in ieder geval zeker niet liggen", zeggen begeleidende docenten Pina Cimino en Frank Joosten.


(DMH)