Man terroriseert ouders en broer en ontfutselt hen tienduizenden euro's

Het justitiepaleis van Hasselt.
Belga Het justitiepaleis van Hasselt.
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 37-jarige man uit Diepenbeek veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf wegens het terroriseren van zijn ouders en broer. Aan het uitstel zijn heel wat probatiemaatregelen gekoppeld. De man moet zich meteen laten opnemen in een therapeutische instelling, volledig afkicken en zich onderwerpen aan onaangekondigde urinetesten. Hij viel zijn familie sinds 2015 onophoudelijk lastig.

Het parket omschreef het leven van de ouders als een hel. In de sms'en aan hen vroeg hij telkens geld. Als ze daarmee niet over de brug wilden komen, bedreigde hij hen of speelde hij in op hun emoties. Hij dreigde er ook mee hun huis te beschadigen of hen iets aan te doen. Hij eiste telkens een bedrag van tweehonderd of vijfhonderd euro en wist hen zo tienduizenden euro te ontfutselen. Op 5 augustus 2016 kwam het ook tot een handgemeen met zijn acht jaar jongere broer.

De man, die met een drugsverslaving kampte, kon onderdak vinden in een daklozenopvangcentrum in Eeklo. Hij is op zoek naar een baan. De openbare aanklager twijfelde aan de goede intenties van de dertiger, omdat hij in augustus dit jaar in twee weken tijd zijn ouders opnieuw zo'n 107 berichten had gestuurd.

De ouders zaten op het proces aan de zijde van de burgerlijke partij, maar wilden geen schadevergoeding. Zij en de broer van de man kregen elk een provisionele euro toegewezen, plus 180 euro rechtsplegingsvergoeding. Hun wens was dat hun zoon geholpen zou worden. Die kans om zijn goede intenties te tonen heeft hij nu van de strafrechter gekregen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • VIVIANE bastenie

    De volgende keer vallen er doden ,dan zou ik de rechter aanklagen wegens wanbeleid ,hij stuurt deze gevaarlijke gek weer de weg op ,ja gevaarlijke gek zeg ik omdat je bedreigd je ouders niet ,en zeker niet om hun geld af te troggelen ,en de rechter kan voorwaarden opleggen wat hij wilt ,zo een persoon heeft daar lak aan ,hier is een verplichte opname nodig,,in de psychiatrie,tevens afkicken van de drugs.