Leerling-bestuurder probeert te vertrekken op Aldi-parking. Dat verloopt niet geheel volgens plan

De Renault staat wel erg schuin op de helling. Het treinverkeer op de drukke verbinding Luik-Hasselt stilleggen, bleek niet nodig.
RTZ De Renault staat wel erg schuin op de helling. Het treinverkeer op de drukke verbinding Luik-Hasselt stilleggen, bleek niet nodig.
“Voor ik het wist, schoot de auto de parking af en hing ik wel héél schuin op de helling naast de spoorweg.” Leerling-bestuurder Cédric Smeers uit Diepenbeek wilde dinsdagmiddag met zijn Renault Scenic vertrekken op de parking van de Aldi langs de Steenweg, maar dat verliep allesbehalve vlekkeloos.

“Ik heb mijn theorie al even behaald, en nu mag ik zonder begeleiding rondrijden”, legt Cédric uit. “Jammer genoeg was het al een poos geleden dat ik nog de weg op kon, omdat ik - net na het behalen van mijn voorlopig rijbewijs - mijn pols gebroken had. Na wekenlang revalideren mocht ik van de dokter eindelijk opnieuw de baan op. Alleen is het dan vanzelfsprekend weer eventjes wennen.” 

Afgeleid door snoepjes

“Ik wou mama toch graag helpen, en daarom was ik boodschappen gaan doen. Bij het vertrek was ik wat afgeleid door een doosje snoepjes dat mij het schakelen belemmerde. Voor ik het wist, schoot de auto de parking af en hing ik wel héél schuin op de helling naast de spoorweg.” 

Leerling-bestuurder Cédric Smeers.
RTZ Leerling-bestuurder Cédric Smeers.

Gelukkig bleef de Renault daar toch steken én hield Cédric zelf het hoofd koel door meteen de handrem op te trekken. Voorzichtig kroop hij uit de wagen terug naar het hogergelegen parkeerterrein. Het spoorverkeer stilleggen, was volgens spoorbeheerder Infrabel niet nodig. Wel werd de auto centimeter voor centimeter terug naar boven getrokken, terwijl tientallen Aldi-klanten nieuwsgierig kwamen kijken rond de beteuterde leerling-bestuurder. Ze staken hem gelukkig snel een hart onder de riem door te verwijzen naar hun eigen beginnersfouten. De auto heeft al bij al weinig schade opgelopen. “En mama reageerde bovendien niet al te boos”, zegt Cédric.

De Renault Scenic hangt erg schuin op het spoorwegtalud.
RTZ De Renault Scenic hangt erg schuin op het spoorwegtalud.26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul De Meersman

  Iedereen moet ooit leren rijden, maar we kunnen ons toch afvragen of dat leren rijden zonder begeleiding een goed idee is. Hier gelukkig enkel wat blikschade. Maar stel u voor dat hij dat voor heeft in het stadscentrum waar veel fietsers en voetgangers zijn...

 • Iris Eggermont

  Ik heb mijn rijbewijs ook behaald met 20 uur les en daarna alleen rijden. Door omstandigheden mocht ik een jaar niet rijden. Dan terug zelf de auto in gestapt heb geen ongeluk gehad gelukkig. Maar denk niet dat er hier mensen zijn die weten wat rijlessen kosten. Is enorm duur moesten ze het is een beetje betaalbaar maken dan zouden er meer jongeren lessen nemen. En hier zijn ook mensen dat van de eerste keer perfect auto konden rijden zeker???

 • Sandy Swennen

  Kan gebeuren! En wat een commentaar van iedereen amai. Uit maken leer je! Er zijn mensen die hun rijbewijs al 20 jaar hebben en een veel groter gevaar zijn op de weg! Deze jongen gaat hier tenminste iets uit leren.

 • Rosie Valcke

  Niets van aantrekken , je leert van je fouten. Toen ik leerde autorijden ben ik bijna de garage ingereden . Op de gas geduwd i.p.v. remmen. Succces nog

 • Fred Fourgon

  Niet teveel van aantrekken jongen, alle zure reacties hier komen van mensen die nooit iets verkeerd doen. Prijs je gewoon gelukkig dat de wagen niet op de spoorweg is terechtgekomen, dat zou bij een aankomende trein voor een drama hebben kunnen zorgen.Een goeie engelbewaarder heb je gehad.