120 moppen brengen 11.000 euro op voor het goede doel

Jos Roofthooft schenkt de opbrengst van zijn boek weg aan het ‘Huis van Erika Thijs’

Auteur Jos Roofthooft bundelde 120 moppen. Die leverden 11.000 euro op voor het 'Huis van Erika Thijs' voor mensen met kanker.
Toon Royackers Auteur Jos Roofthooft bundelde 120 moppen. Die leverden 11.000 euro op voor het 'Huis van Erika Thijs' voor mensen met kanker.
Deze week was het presentator en professioneel moppentapper Jos Roofthooft  even bittere ernst. De opbrengst van zijn moppenboek met 120 straffe en grappige verhalen gaat integraal naar het ‘Huis van Erika Thijs’ in Hasselt. Daar worden patiënten en hun familieleden die vechten tegen kanker opgevangen met een luisterend oor.

“Ik schrijf wekelijks moppen en verhaaltjes”, legt Jos Roofthooft uit. “Ik hoorde dat sommige mensen al die gekke stukjes uitknipten en bewaarden in een soort van plakboek. Als andere mensen mijn moppen bij elkaar plakten, dan kon ik toch net zo goed zelf een boek uitgeven, bedacht ik? En zo is dus mijn moppenboek ‘De mop van Jos’ ontstaan. De inhoud is om mee te lachen, en dat is nog altijd het beste medicijn. Maar met de opbrengst wou ik graag iets bijzonders doen.”

Grote cheque

Maar liefst 11.000 euro bracht het boek op. En dat voor een bundel die eigenlijk alleen maar in de regio Diepenbeek, Bilzen en Hoeselt verkocht werd. Dat bedrag schreef Jos op een grote cheque, om daarmee vervolgens het ‘Huis van Erika Thijs’ binnen te stappen. “Dit is geen mop”, zo verzekerde Jos. Met het geld wil het huis patiënten en hun familie verder ondersteunen. Vaak met een traan, maar toch ook vaak met een lach. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.