"Snel met gezin verhuizen naar Zuid-Frankrijk"

Peter Ketelslegers wil na 27ste operatie ons land verlaten

Peter Ketelslegers vertrok in juni voor enkele weken naar Tenerife voor het betere klimaat. Nu plant hij met zijn gezin een verhuis naar Zuid-Frankrijk.
Mine Dalemans Peter Ketelslegers vertrok in juni voor enkele weken naar Tenerife voor het betere klimaat. Nu plant hij met zijn gezin een verhuis naar Zuid-Frankrijk.
Diepenbekenaar Peter Ketelslegers, die met een aanhoudende clusterhoofdpijn kampt, heeft gisteren zijn 27ste operatie in drie jaar ondergaan. "Maar het enige wat lijkt te helpen, is een verhuis naar het buitenland. We hopen snel naar Zuid-Frankrijk te trekken", zegt hij. Vrienden denken aan een inzamelactie om de verhuiskosten te betalen.

Na talloze ingrepen tegen zijn aanhoudende clusterhoofdpijn moest Ketelslegers gisteren onder het mes voor een hernia. Opnieuw een zware operatie en volgens de man zelf al de 27ste in amper drie jaar. Zeggen dat hij het beu is, is dan ook een understatement. "Ik heb er geen goed gevoel bij, maar ja, ik moet er door. De pijn is alleszins weer niet meer te harden de jongste tijd", blaast hij voor zijn operatie. "De dokters hebben het vorige week nog gezegd: het enige wat mij op lange termijn echt zou helpen, is verhuizen naar een beter klimaat."

Kinderen mee

Ketelslegers weet dat dit helpt. De voorbije jaren zocht hij al zonniger en warmere oorden op voor korte tijd en daar voelde hij zich telkens stukken beter. "Niet om te zeggen dat ik pijnvrij ben, maar het maakte het leven wel draaglijker. We hebben dan ook het plan opgevat om met het hele gezin naar Zuid-Frankrijk te trekken. Spanje was ook een optie, maar Frankrijk lag dan toch nog iets makkelijker. Wanneer we juist vertrekken, ligt nog niet vast, maar ik hoop dat we ginds snel een nieuwe start kunnen maken. Ik heb al wat contact gehad met Belgen ter plaatse en die willen ons alvast op weg helpen. Vermoedelijk zullen we eerst iets huren. Landgenoten die ik gesproken heb, lieten al verstaan dat ze ook een handje willen toesteken in de zoektocht naar een job voor mijn vrouw Conny. Onze kinderen gaan uiteraard ook mee en zullen er een plekje op de schoolbanken moeten krijgen. Voor hen is het ook wennen aan het idee, maar onze oudste zoon ziet het alvast helemaal zitten. Die weet ook hoe hard zijn vader momenteel afziet."

5.000 euro

Enige knelpunt nog: je hele leven verplaatsen naar het buitenland, kost uiteraard geld. "Om alles mee te nemen, zouden we toch zo'n 5.000 euro betalen", weet Ketelslegers. Vrienden beraden zich alvast over acties die de kostprijs draaglijk moeten maken. "Ik heb Peter een tijdje geleden leren kennen en we hebben dagelijks contact", zegt Bea Broeckaert. "Toen ik van dit plan hoorde, wilde ik meteen een steentje bijdragen. Volgende week zullen we met enkele mensen samenzitten om te kijken hoe we geld bij mekaar kunnen krijgen."