"Misschien doet hij aankoop van games hier wel stijgen"

PROGERIAPATIËNT MICHIEL HEEFT EERSTE JOB BEET BIJ ELEKTROZAAK

Michiel Vandeweert heeft zijn eerste job beet. Hij werkt bij elektrozaak Selexion Lipa in Diepenbeek.
Mine Dalemans Michiel Vandeweert heeft zijn eerste job beet. Hij werkt bij elektrozaak Selexion Lipa in Diepenbeek.
Progeriapatiënt Michiel Vandeweert (19) uit Diepenbeek is deze week begonnen met zijn eerste job. De jonge Limburger ging aan de slag bij Selexion Lipa in zijn eigen gemeente. "Het is niet te geloven hoe enthousiast onze klanten zijn. Het lijkt dat iedereen die hier binnenkomt, hem persoonlijk kent", lacht de tevreden zaakvoerder Miranda Liebens.

Deze zomer rondde Michiel zijn studies af aan de Provinciale Secundaire School Diepenbeek, waar hij sociale en technische wetenschappen (STW) studeerde. Zoals veel leeftijdsgenoten nam hij eerst een deugddoende vakantie, alvorens een nieuw hoofdstuk in zijn leven aan te vatten. In september bood hij zich vervolgens aan op de arbeidsmarkt. Hele hoge eisen had de Diepenbekenaar niet, al liet hij wel verstaan dat hij niets met kleine kinderen wilde doen. Computers en gaming, dat was meer de wereld van Michiel en ook een toekomst als kok behoorde naar eigen zeggen tot de mogelijkheden.

Mine Dalemans

'Gert Late Night'

De oproep kwam uiteindelijk tot bij Liebens. "Blijkbaar had Michiel eerst al via de Facebookgroep 'Ge zijt van Diepenbeek als ge...' zijn kandidatuur meegedeeld. Dat had ik zelf niet gezien. Heel toevallig zat ik even later wel naar 'Gert Late Night' op VIER te kijken. Daarin vertelde Michiel dat hij de IT-wereld in wou. Eigenlijk was het een perfect match, want wij waren op zoek naar een medewerker voor onze game-afdeling, die we aan het oprichten waren. Niemand stond er bij ons voor te springen en ik dacht: dat is iets voor hem!", aldus Liebens, die Michiel natuurlijk kende als 'Bekende Diepenbekenaar'.

De zaakvoerder stuurde een mailtje naar Michiel, maar hoorde vervolgens een week lang niets.

"Tot hij plots hier opdook. We hebben een open gesprek gehad. Hij was voor de gelegenheid alleen gekomen en ik was aangenaam verrast. Michiel was erg beleefd en toonde zich zeer gemotiveerd. We hadden meteen een klik en toen wist ik wel dat dit zou goedkomen." Zoals bij elke beginnende werknemer is het tijdens de eerste dagen nog een beetje zoeken. "Michiel is nu het systeem aan het leren kennen en maakte zojuist een nieuwe pc gebruiksklaar", stelt Liebens.

"Binnenkort gaan ze ook beginnen werken met gamecomputers. Hier zou ik dan worden ingeschakeld en ik zal ook mee voor de verkoop zorgen. Daar kijk ik enorm naar uit", zegt Michiel zelf. Momenteel is Michiel bezig aan een betaalde stage en werkt hij drie uur per dag. In februari wordt bekeken hoe het verder moet.

Vrolijke gezichten

De zaak in de Stationsstraat is dus een gezicht rijker en voorlopig brengt dat voor veel vrolijke gezichten. "Misschien gaat de verkoop van computers en games wel de hoogte in", voorspelt Liebens. "Hoe dan ook is het mooi dat we hem deze eerste werkervaring kunnen bieden."

Michiel lacht: "En tot nu toe bevalt dat mij zeer goed!"