Exclusief voor abonnees

Deze CD&V-burgemeesters zijn nog steeds tegen Vivaldi: “Dat is niet het signaal dat de kiezer gegeven heeft”

Egbert Lachaert werkt verder aan Vivaldi, maar de burgemeesters van CD&V zien dat scenario niet zitten.
Photo News Egbert Lachaert werkt verder aan Vivaldi, maar de burgemeesters van CD&V zien dat scenario niet zitten.
Vivaldi? “Neen dank u”, zeggen bepaalde CD&V-burgemeesters nu al, nog voor het partijbestuur zich uitspreekt over de zaak. Net als eind januari blijkt ook nu weer uit een rondvraag dat de meeste christendemocratische burgemeesters N-VA mee in de coalitie willen. Dat zeiden vijftien van de zestien burgemeesters die we aan de tand voelden. “Anders is er geen Vlaamse meerderheid”, zo klinkt het resoluut.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
102 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  De overblijvende cdv burgemeesters en dat zal zowat de helft zijn na nieuwe verkiezingen moeten eens nadenken over de politieke realiteit na verkiezingen. Paars geel wordt zo goed als zeker gehalveerd. Willen ze echt hun postjes riskeren met dit perspectief?

 • Erwin Fiers

  Er zijn blijkbaar nieuwe verkiezingen op til.Er is verdeeldheid bij de trado's.Uitsluitend Groen! Vlaams Belang, N-VA en PVDA.

 • Willy Slachmuylders

  Die CDNV burgemeesters die kennen het ! Proficiat jullie hebben het aan het rechte eind !!!

 • Willy Slachmuylders

  Oppassen CDNV dat je niet hetzelfde ga meemaken als OVLD zakken naar 5% ????

 • Paul Philippaerts

  De kiezers is voor de heren en dames politiekers quantité negligeable. Zeker de partijen die op sterven na dood zijn willen zo snel mogelijk de postjes binnenhalen. Dat is voor de vld ers spa ers en groenen misschien de laatste kans. Dus ga maar gewoon met alles akkoord. Alles bestaat dus uitsluitend uit beparingen nieuwe belastingen verhogingen taxen, verhoging kosten overheidsdiensten en ga zo maar door. Ja U kiezers moet de rekening nog betalen van deze braspartij.