Zware jongen gevat tijdens verkeerscontrole

PZ Antwerpen
Tijdens een verkeerscontrole van het verkeersondersteuningsteam van de lokale politie in Deurne merkten agenten een bestuurder op die zijn veiligheidsgordel niet correct droeg. Hij werd aan de kant gezet voor een controle.

De man toonde de politie een rijbewijs, maar op basis van de foto vermoedde de politie dat het niet zijn rijbewijs was. Bovendien had de man van dat rijbewijs ook een rijverbod. De gecontroleerde man bleek geseind met een bevel tot gevangenneming én als ontvluchte gevangene. Bovendien stond hij ook nog geseind voor een verhoor in een ander dossier en was zijn rijbewijs al vijf keer ingetrokken.

De man probeerde tijdens de controle nog te ontsnappen, maar kon na een kleine achtervolging gevat worden in de bossen langs de Vaartweg. Hij werd vrijdag voorgeleid op het gerechtshof. Zijn vrouw die als passagier mee reed, kreeg ook twee pv’s gepresenteerd, omdat ze iemand liet rijden zonder rijbewijs en omdat ze het werk van de politie probeerde belemmeren samen met verschillende omstaanders.

Tijdens de rest van de controleactie werden ook drie parkeerinbreuken vastgesteld. Eén bestuurder reed door het rood, één bestuurder negeerde de volle witte lijn en één iemand reed rond met drie onbeveiligde kinderen op de achterbank. Zij kregen allemaal een boete.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.