Voetbalclub Rapid neemt na 93 jaar afscheid van vertrouwde stek in Rivierenhof

De penaltystip werd tijdens het ‘afscheidsmoment’ door het jongste clublid uitgegraven.
Facebook Rivierenhof De penaltystip werd tijdens het ‘afscheidsmoment’ door het jongste clublid uitgegraven.
Voetbalclub K Rapid AC heeft afgelopen zaterdag, samen met zo’n driehonderd leden, oud-leden en sympathisanten, afscheid genomen van het seizoen en hun vertrouwde stek in het Rivierenhof. De locatie waar de voetbalclub sinds 1926 thuis was, wordt ingeruild voor de nieuwe accommodatie aan de oostzijde van het park.

Na een gezellige barbecue werd er gespeecht door de secretaris, ondervoorzitter en voorzitter en verzamelde iedereen rond de clubvlag voor een korte ceremonie. 

Tijdens het ‘afscheidsmoment’ werd de penaltystip door het jongste clublid uitgegraven. Het zand krijgt, samen met de oude kalkkar, een bijzondere plaats op de nieuwe sportlocatie. Daarna speelde de Red Hackle Pipe Band enkele doedelzaknummers en werd de clubvlag een laatste keer gestreken op de tonen van ‘amazing grace’. De vlag werd daarna opgeborgen in een koffer die symbolisch het veld werd afgedragen richting nieuwe locatie.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Theo Vingerhoets

    Vele toffe jaren daar als voetballer gekend . Succes op de nief accomodatie.

  • PAUL CAERS

    schone herinneringen aan dat terein en aan Rapid..

  • daniel d'hulst

    Veel succes met jullie nieuwe accomodatie vanwege Deurne ob