Transgender (17) gaat voor het eerst uit als meisje en wordt meteen meegelokt en verkracht: trio riskeert 6 jaar cel

Het slachtoffer leerde de drie mannen kennen in de Red & Blue in Antwerpen.
RV Het slachtoffer leerde de drie mannen kennen in de Red & Blue in Antwerpen.
Het openbaar ministerie heeft dinsdag zes jaar cel gevorderd voor drie mannen van 24, 25 en 34 jaar die vervolgd worden voor de verkrachting van een 17-jarig meisje. Het meisje was meegelokt vanuit discotheek Red & Blue. Op het appartement kon zij ontsnappen door één van de verkrachters in zijn penis te bijten. 

Het slachtoffer was op 22 juni 2018 met twee vrienden naar discotheek Red & Blue in Antwerpen gegaan. Ze zou daar door de 34-jarige beklaagde zijn lastiggevallen. Toen ze naar buiten ging omdat ze zich niet lekker voelde, waren de beklaagden haar gevolgd. Voor ze het goed en wel besefte, werd ze door het trio in een taxi gezet. Tijdens de rit zou de 24-jarige handtastelijk zijn geworden. Ze probeerde hem van zich af te duwen, maar voelde zich te zwak.

De mannen namen het meisje mee naar een appartement in de De Gryspeerstraat in Deurne, waar de 24-jarige woonde. Ze zouden haar daar om beurten verkracht hebben. Het slachtoffer kon ontsnappen, nadat ze een van hen in het geslachtsdeel had gebeten.

Het meisje diende klacht in. “Mijn cliënte is transgender. Ze ging die avond voor het eerst als meisje uit, wat de feiten natuurlijk nog erger maakt”, pleitte haar advocaat. Hij vroeg een schadevergoeding van 7.850 euro.

“Niet tegen haar zin” 

De beklaagden, die via telefonie-onderzoek geïdentificeerd werden, ontkenden iedere betrokkenheid. Aanvankelijk beweerden ze elkaar zelfs niet te kennen en ontkenden ze in de Red & Blue geweest te zijn. Ze betwistten ook dat er seksuele contacten waren geweest, ook al stemden de aangetroffen DNA-sporen bij het slachtoffer overeen met hun DNA-stalen.

“Mijn cliënt ontkent niet langer dat er seksuele handelingen zijn gebeurd, maar die gebeurden niet tegen de zin van het slachtoffer. Volgens de securitymensen waren het slachtoffer en hij de hele avond aan het kussen. Op de camerabeelden is ook niet te zien dat ze in de taxi werd gedwongen. En zou de chauffeur niet hebben ingegrepen als dat zo was? “, stelde de advocaat van de 34-jarige. Ook de andere beklaagden ontkenden dat ze het meisje verkracht hadden. Ze benadrukten voorts dat ze niet wisten dat ze minderjarig was.

Vonnis op 11 juli. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vladimir De Leeuw

  De eerste keer... dus, ze heeft eigenlijk één en ander willen uitproberen en heeft misschien één en ander dus ook uitgelokt. Getuigen verklaren dat ze de hele avond hebben zitten kussen, dat was toch niet met tegenzin. En van het één komt het ander, natuurlijk. Misschien is het wat sneller gegaan als hij/zij gedacht had en heeft ze daar *achteraf* spijt van.

 • Sammy Dryvers

  Iedereen vergeet hieronder blijkbaar wat die van de security hebben gezegd.. dus waarschijnlijk/misschien liegen beide partijen wel over een stuk in het verhaal of hebben ze juist de waarheid gezegd met stukken weggelaten.. misschien eerst wel willen toelaten en dan ineens van mening veranderd zijn dat ze het niet wow. Niet ons werk om over te oordelen. Simpel

 • Danny Degreef

  En wat doet 'n 17-jarige eigenlijk in ' discotheek ?

 • Jos Plessers

  En wat krijgen ze uiteindelijk?Juist niks tov het trauma van het slachtoffer

 • Roeland Croket

  Voor het eerst uit als meisje dat het erger maakte ... dus het is erger als een meisje wordt verkracht? Niet zeveren hè, het is en blijft even erg of het nu een jongen of meisje is. Daarnaast dacht ik bij dit verhaal meteen aan rape drugs wat verklaart dat ze op beelden redelijk gedwee meegaat. Toch voldoende vragen stellen bij de zaak want mogelijk geeft ze zich achteraf bedacht. Een ingewikkelde zaak voor de politie.