Tram komt aan op heraangelegde Herentalsebaan

Tram rijdt door de vernieuwde Herentalsebaan
Laenen Tram rijdt door de vernieuwde Herentalsebaan
Deurne-Zuid heeft binnenkort opnieuw een tram. Vanaf zaterdag hernemen tram 8 en 24 hun vertrouwde traject over de heraangelegde Herentalsebaan. Zo valt een groot deel van het Antwerpse tramnet weer in zijn vertrouwde plooi. De Lijn deed vandaag al enkele testritten.

Behalve nog wat aanpassingen met betrekking tot de verkeerslichten, zijn de eerste testen op de Herentalsebaan goed verlopen. Normaal mag niets nog in de weg staan om komende zaterdag terug operatief te zijn. Na negen maanden werken heeft Deurne zuid opnieuw drie tramverbindingen met het stadscentrum. Dit houdt ook een paar wijzigingen in aan het bus- en tramnet in Deurne.

Tramlijn 8 vertrekt vanaf zaterdag opnieuw aan Park & Ride Wommelgem. Via de Herentalsebaan en de premetro gaat het naar knooppunt Zuid.

Tramlijnen 9 en 24 vertrekken aan Silsburg. Lijn 9 rijdt via Berchem Station naar de premetro en P+R Linkeroever. Tram 24 gaat via de Herentalsebaan naar Stenenbrug en de Melkmarkt.

Zodra de werken aan de Guldenvliesstraat in Berchem zijn afgelopen, rijdt tram 4 weer van Silsburg via de Groenplaats naar d’Urselstraat in Hoboken. Tram 9 vertrekt vanaf dan aan Eksterlaar (i.p.v. aan Silsburg ). Het einde van de werken is voorzien in maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.