Tien truckers op de bon voor foutparkeren

PZ Antwerpen
Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost heeft twee dagen na elkaar controle gedaan op langdurig geparkeerde aanhangwagens en vrachtwagens. Rond deze problematiek kwamen er regelmatig klachten binnen. De controle richtte zich niet enkel op de aangegeven locaties, maar werd doorgetrokken over de hele regio.

Er werden 24 processen-verbaal opgesteld voor aanhangwagens die langer dan 24 uur op dezelfde plaats geparkeerd stonden. Er waren ook tien vrachtwagens in overtreding omdat ze geparkeerd stonden waar dat verboden is boven de 3,5 ton of omdat ze er langer dan acht uur geparkeerd stonden. Drie keer werd een aanhangwagen zonder een conforme nummerplaat geverbaliseerd. Drie keer werd beslist om een aanhangwagen te laten verwijderen.

Tijdens de actie werd ook toezicht gehouden op twintig parkeerplaatsen voor mindervaliden. Nergens werd die voorbehouden plaats onterecht ingenomen. 27 andere foutparkeerders werden wel op de bon gezet. Twee bestuurders werden betrapt toen ze aan het rijden waren met de gsm in de hand. Tot slot werd een leerling-bestuurder aan de kant gezet nadat die de doorlopende witte lijn genegeerd had. De man had geen ‘L’ aangebracht en had een niet toegelaten passagier aan boord.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • André Van Laethem

    Gsm in de hand is niet gsm gebruiken.

  • maurice snelders

    En ondertussen blijven de echte criminelen met granaten gooien